Simović i Ožegović kanditati za potpredsednike LDP

Oni će ubuduće biti najbliži saradnici predsednika LDP Čedomira Jovanovića umesto Bojana Đurića i Ivana Andrića koji su podneli ostavke nakon loših izbornih rezultata na parlamentarnim izborima. Tada su oni naveli da će ostati članovi LDP, ali da neće biti na funkcijama.

Više o kandidatima za najviše funkcije u stranci znaće se sutra nakon sednice, a Glavni odbor LDP odlučiće o datumu izborne skupštine u maju.

Dušan Mijić, aktuelni potpredsednik i predsednik Pokrajinskog odbora LDP potvrdio je za “Blic” da bi se ponovo kandidovao za tu funkciju.

"Videćemo za šta će stranka da se opredeli. Ako sačuva ideologiju i vrednosti za koje se zalagala, a mislim da hoće, i ako dobijem podršku, nema razloga da se ne kandidujem ponovo", rekao je Mijić za “Blic”.

Ljubiša Simović, bivši gradonačelnik Kraljeva i član LDP od 2012. godine, takođe je u igri za potpredsedničku funkciju.

"Do sada nisam ni razmišljao o tome", rekao je Simović, koji je prešao u LDP u martu prošle godine, da bi dva meseca kasnije bio uhapšen sa još 15 drugih pod sumnjom da su oštetili budžet za milion evra, namenjenih za sanaciju štete od zemljotresa.

Izvor: Blic
Foto: Emil Vaš

Pogledajte još