Span: Analogni sat postaje pametan

Mnogi tech fanovi, koji su spremni da stave novi gedžet na svoje zglobove, su oduševljeni Motorolinim Moto 360 pametnim satom. Međutim, Span bi lako mogao da prevaziđe njegov uspeh.

Span kombinuje super kul analogni časovnik sa pametnim, nenametljivim OLED ekranom koji prikazuje sve očekivane funkcije pametnog sata. Satna skazaljka se nalazi na vrhu, a minutna na dnu sata. U pitanju su retrogradne skazaljke koje se, kada dostignu kraj svog dela brojčanika, vraćaju na početnu poziciju. Lice sata je podeljeno na dva dela crnom mesh trakom.

(old_image)

OLED ekran se nalazi na na pomenutoj crnoj traci. Prikazuje vreme u digitalnom obliku, a pored ove funkcije, ima i funkciju alarma, podsetnika, prikazuje detalje poziva i razna obaveštenja. Span je zamišljen da radi zajedno sa smartfonom, ne da ga zameni, tako da ne postoji mikrofon ili zvučnik da pokvari njegovu jednostavnost. Nema ekran na dodir, a kontrola digitalnih funkcija sata se vrši okretanjem spoljnog prstena i pušerima koji potvrđuju akcije, a koji se nalaze sa strane. Napajanje se vrši pomoću USB porta koji se nalazi na poleđini kućišta.

Kućište sata je napravljeno od poliranog nerđajućeg čelika i crne keramike sa efektom sjaja. Nerđajući čelik i keramika su uobičajeni materijali za luksuzne satove, ali još uvek nismo videli da ih neko koristi kod pametnih satova. Span izgleda fenomenalno, predstavlja kombinaciju modernog, analognog časovnika i high tech pametnih satova.

Video prikazuje koliko je zapravo jednostavno i lako koristiti ovaj fantastičan sat. Pogledajte.


Izvor: Techcrunch

Pogledajte još