Negirane tvrdnje o telefonskom pozivu iz nestalog aviona

0

Malezija je danas odbacila tvrdnje da je iz nestalog putničkog aviona "Malezija erlajnza" bilo ikakvih telefonskih poziva neposredno pre nestanka letelice sa radarskih ekrana.

Foto: Lai Seng Sin /Beta-AP

Dnevnik „Nju strejt tajms“, pozivajući se na anonimni izvor, juče je objavio da je kopilot Farik Abdul Hamid telefonirao iz aviona, ali je poziv naglo prekinut, najverovatnije, jer se letelica brzo udaljavala od telekomunikacionog tornja.

Objavljeni su i nepotvrđeni izveštaji, prema kojim je i kapetan aviona Zahari Ahmed Šah telefonirao pre ili tokom leta.

Ministar transporta Hišamudin Husein rekao je danas da vlasti nemaju podatke o bilo kakvom pozivu iz pilotske kabine aviona, koji je sa 239 putnika i članova posade nestao 8. marta.

Brodovi, koji tragaju za nestalim avionom, prijavili su u južnom delu Indijskog okeana nekoliko signala za koje vlasti navode da su slični onima koje ispuštaju „crne kutije“.

Međutim, australijski Združeni koordinacioni centar, koji predvodi potragu za avionom, danas je saopštio da su prošla još 24 časa bez potvrđenog signala, što izaziva strahovanje da su potrošene baterije odašiljača na „crnim kutijama“.

Poslednji signal primljen je 8. aprila.

Oblast široku 57.506 kilometara kvadratnih u Indijskom okeanu pretražuje 12 letelica i 14 brodova.


Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.