Naših 100 dinara njoj znači život: Pomozimo maloj Nađi da ozdravi

0

Devetogodišnja Nađa Novaković boluje od refraktorne citopenije i jedino može da se izleči transplantacijom koštane srži za koju joj je potrebno 300 hiljada evra.

Devojčica Nađa Novaković do prošle godine bila je poput svih svojih vršnjaka. Igrala se, išla u školu, učila… A onda je u junu 2013. godine otkriveno da boluje od teške bolesti matičnih ćelija mijelodisplastičnog sindroma – refraktorne citopenije. Ova bolest može da se izleči samo transplantacijom koštane srži.

Troškovi operacije iznose 300.000 evra, a njeni roditelji Aleksandar i Angelina apeluju na sve koji mogu da im pomognu. Od juna 2013. godine, Nađa svaki dan provodi na Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, na odeljenju Hematologije i onkologije. Naši lekari nisu uspeli da joj postave dijagnozu, pa je sa roditeljima otputovala u Frajburg u Nemačkoj, gde je otrkiveno od čega boluje. Nađin život je u opasnosti i neophodna joj je hitna transplantacija koštane srži. Pošto devojčica nema srodnog davaoca, zbog hitnosti operacije, donor bi joj bila majka. Ovakav vid transplantacije je najteži i može se uspešno obaviti u Nemačkoj ili Italiji. Procena troškova operacije u Nemačkoj iznosi 300.000 evra. Više informacija možete dobiti na linku https://www.facebook.com/PomozimoNadji

Planovi i želje porodice Novaković su usmereni samo na jedno, da pomognu svom detetu da se izbori sa teškom bolešću. Pomozite i vi maloj Nađi da ponovo postane srećno dete tako što ćete poslati SMS na 5757 u telu poruke treba da piše Nadja (cena poruke je 100 dinara sa PDV-om) ili direktno uplatiti na račun dinarski: 265-0200000054378-94, devizni: RS35265090000000000939, Swift Code banke: RZBSRSBG.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.