Novi detalji na suđenju Darijanu Musiću: Neko pokušao da pomogne ubijenoj manekenki

Foto: Facebook / Darijan Musić

On je prilikom iznošenja prirode i brojnosti povreda koje su pred smrt nanete novosadskoj manekenki izneo i jedan nov detalj, da su na telu pokojnice pronađeni zavoji, na glavi, leđima i stomaku.

Kako je rekao, prilikom uviđaja na telu oštećene pronađeni su zavoji, ali nije mogao da objasni odakle potiču, ali je rekao da Vladislava sigurno nije mogla sama sebi da ih stavi, već je neko pokušao da joj pomogne. Međutim, ne zna se da li je to bio Musić ili neka treća osoba.

Doktor je ukazao na to da su povrede bile toliko intenzivne da je nesrećna Vladislava sigurno trpela veliki bol, i to do smrti. Zbog brutalnosti povreda, sirota devojka je dobila grč u grlu, pa čak nije mogla ni da doziva u pomoć.

O detaljima da li je Darijan Musić bio svestan i sposoban da shvati značaj svoga dela, biće reči na sledećem ročištu koje je zakazano za 28. april i tada će se pred Sudskim većem pojaviti veštaci endokrinolog i neuropsihijatar.

Musić je svoju devojku Vladislavu Červenko na smrt pretukao u svom stanu 12.novembra 2012.godine.

Suđenje Darjanu Musiću, koji je u prvobitnom postupku osuđen na 35 godina zatvora, ponavlja se jer je Apelacioni sud tu presudu poništio zbog, navodnih, kontradiktornosti u presudi. Porodica ubijene manekenke traži za Musića maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

Musić je Vladislavu pretukao na smrt 12. novembra 2012. u svom stanu na Limanu. Tokom policijske potrage oglasio se na Fejsbuku postom uznemirujuće sadržine. Pišući samo velikim slovima, on je priznao da je ubio svoju devojku jer ga je "varala sa kojekime dok je bio u zatvoru" i u monstruoznom tonu "objasnio" da mu nije bio cilj da ona umre ("saučešće porodici, nisam hteo, jbg"). Musić u poruci izražava ljubav prema mrtvom telu Vladislave Červenko i najavljuje da će se ubiti.

Sve o suđenju Darijanu Musiću možete saznati ovde.


Blic

Pogledajte još