Najjeftiniji pametni telefon stiže u januaru 2015?

Ono što vas svakako zanima, jeste kada će Ara uređaji stići na tržište. Dobra vest je da nećete morati da čekate baš previše dugo. Google je otkrio da prvi kontingent Ara uređaja planira da lansira u januaru 2015. godine. Treba napomenuti da se na projektu još uvek radi, tako da postoji mogućnost odlaganja.

Ali, šta se dobija za tih 50 dolara? Svakako ne ceo telefon, ali, u tome je i čar. Ara komplet će sadržati okvir, ekran, WiFi i procesor. Ostatak komponenti će se kupovati naknadno po slobodnom izboru korisnika i ugrađivati u zadnju stranu telefona. Interno ime Googla za Aru je Sivi Telefon, jer je namerno napravljen u dosadnoj sivoj boji kako bi korisnici dodavali raznobojne module - kameru, memoriju, bluetooth...

Google je istakao da ima još dosta posla na Ara modularnim telefonima. Tokom maja bi trebalo da bude završen power bus uređaja, u julu je planirana druga konferencija za programere, dok je za avgust najavljen prvi alfa bild 3D printera koji će štampati Ara module... Tako da će biti zaista impresivno ukoliko se Ara telefoni nađu na tržištu kad je najavljeno.

Foto: youtube printscreen
T.D.

Pogledajte još