Ovo su kozmetički proizvodi na koje bacate novac!

Toneri ili tonici za čišćenje lica
Ako temeljno očistite lice kvalitetnim sredstvom za čišćenje lica, toner je definitivno sredstvo koje vam ne treba kako bi dodatno očistili lice. Bolje uložite koji dinar više u sredstvo za čišćenje šminke, dobro isperite lice u mlakoj vodi i obrišite čistim peškirom.

Krema za noge
Osim ako nije neka krema za kurje oči i slične dermatološke probleme na stopalima, posebna krema za njihovu negu vam – ne treba. Ako imate problema s pucanjem kože na stopalima, upotrebite najobičniji petrolej-gel ili pak hidratantniju kremu za ruke ili telo.

Krema za oči, lice, vrat
Potrebna vam je samo krema za sva tri dela tela, sve ostalo je marketinški trik. Zato, umesto tri kreme, kupite jednu, proverenog kvaliteta i ne preterano visoke cene, jer ćete s njom plaćati lepo pakovanje i brend.

Losion za učvršćivanje tela
Bliži se leto, a vi želite da izgledate što je bolje moguće, pa kupujete još jednu od onih krema protiv celulita i učvršćivanje tela. Većina tih proizvoda i sebi sadrži kofein i neke druge biljne ekstrakte, pa možda i pomognu kratkoročno i u blažim slučajevima, na žalost, dugoročnog efekta neće biti.

Šampon i regenerator za pojačavanje boje farbane kose
Znajte da oni nećee pojačati boju vaše kose. A najgore od svega, ti preparati imaju u sebi aditive koji sadrže čestice boja, koje dugoročno mogu da budu štetne za vašu kosu.

Serum za ispucale vrhove kose
Na žalost, ni ovaj serum neće učiniti nikakva čuda na vašoj kosi, barem ne dugoročno. Kratkoročno, postići će iluziju da vam je kosa obnovljena i sjajna. Dugoročno rešenje je redovno sečenje iskrzanih krajeva.

Piling za usne
On apsolutno nema nikakvog smisla. Ako već imate ispucale usne, svako veče kada perete zube, lagano s četkicom otklonite mrtve ćelije kože, bogato namažite kremom za lice (kao i ostatak lica) i još na kraju upotrebite i balzam za usne.

Odstranjivač šminke s očiju

Trošenje novca na taj proizvod je nepotrebno, jer bebi ulje, vazelin i maslinovo ulje imaju jednako dobar, ako ne i bolji efekat.

foto: yayimages.com/phovoir
T.D.

Pogledajte još