DO SAVRŠENIH NOGU U 10 KORAKA: Evo kako da se zauvek oslobodite celulita!

1. Antucelulit kreme
Da, neke od njih zaista pomažu ukoliko ih koristite redovno i na pravi način. Odaberite kremu na bazi prirodnih sastojaka koja sprečava opuštanje kože i pažljivo je utrljate u kritične delove tela, piše Herinterest.com .

2. Anticelulit dijeta
Pravilna ishrana je veoma važna. Jedite puno voća i povrća i „napadnite“ celulit pomoću začina - cimeta, karanfilića, aleve paprike i đumbira.

3. So za kupanje
Nanesite aromatizovanu krupnu morsku so za kupanje na sunđer kojim se tuširate, pa kružnim pokretima (uvek u pravcu srca!) masirajte kritične delove tela. Posle desetominutne masaže lezite u kadu i opustite se.

4. Izbacite toksine
Čips zamenite zelenim povrćem, a gazirane napitke - običnom vodom. Popijte dva litra vode dnevno. Telo će vam na tome biti zahvalno, a celulit će lagano početi da nestaje.

5. „Strujni udar“
U većini salona za negu lepote postoji elektronski stimulator mišića, sprava koja radi na struju i utiče na razmekšavanje celulita. Desetak tretmana iz dana u dan biće dovoljno da „kapsule masti“, smeštene ispod površine kože, popucaju. Ovaj tretman najdelotvornije je uraditi odmah po završetku mesečnog ciklusa.

6. Umotajte se u foliju
Kada nanesete na kožu anticelulit kremu, obavezno se umotajte u providnu foliju, a onda obucite pamučnu trenerku i krenite u šetnju ili na fitnes. Folija će uticati da krema bolje deluje, a usput ćete se i oznojiti, pa ćete izbaciti toksine iz organizma.

7. Vežbajte
Hodajte, trčite, radite jogu, plivajte... Za koji god sportsku aktivnost da se odlučite, imajte na umu da će ona ubrzati nestanak celulita. I obratno: sve kreme i tretmani ovog sveta neće vam pomoći ako ležite na krevetu i čekate da celulit „ode“ sam od sebe.

8. Četkajte kožu
Odaberite četku od prirodne dlake i pređite njome preko celog tela pre tuširanja po pet minuta svakog dana. Koža je najveći ljudski organ i na njoj se najpre vide sve posledice nezdravog načina života.

9. Ultrazvučna kavitacija
Idealna je u kombinaciji sa elektornskim stimulatorom mišića. Najpre „strujni udar“, a potom polučasovni tretman koji izvodi stručno lice; celulit će lagano postati prošlost...

10. Anticelulit masaža

Iako mnogi preporučuju odlazak u specijalizovane aparate sa valjcima koji pritiskaju površinski sloj kože i tako „napadaju“ celulit, nema ničeg boljeg od kombincije ručne anticelulit masaže sa limfnom drenažom. Ipak, budite oprezne kome poveravate svoje telo na oblikovanje. Radije platite vrhunskog majstora za anticelulit masažu koji će vam uraditi desetak tretmana za dva meseca, nego da odlazite pola godine kod masera-početnika koji neće valjano obaviti posao.

Foto: yayimages

Pogledajte još