Naučnicima treba verovati: Najbolji seks je kratak i sladak!

Dobar seks obično traje oko 13 minuta ili manje, ne računajući predigru. Istraživači Erik Korti i Dženej Gvardijani su članovi udruženja za seksualnu terapiju i istraživanje, koje uključuje psihologe, fiziologe, socijalne radnike, terapeute za brak i porodicu i medicinske sestre, a koji su zajedno tretirali na hiljade pacijenata u toku nekoliko decenja. Svi oni oni su bili učesnici ankete

Njih dvoje, kao vođe tima, pomogli su u razbijanju mita da je višečasovni seks nešto što se smatra najboljim i što treba postići, a uvrežen je kod mnogih ljudi. Pitali su svoje kolege, stručnjake iz te oblasti.

Ukupno 34 stručnjaka je odgovaralo na pitanja u istraživanju, gde se tražilo da iznesu svoje mišljenje koje je optimalno vreme za trajanje seksa, od penetracije do ejakulacije.

Iako je grupa za anketu bila mala, eksperti smatraju da je uobičajeno trajanje seksa od 3 do 7 minuta, dok je poželjna dužina trajanja od 7 do 13 minuta. Sve manje od toga smatra se prekratkim, a sve što traje duže, predugim!

"Interpretacija seksualnog života, bilo muškarca ili žene, zasniva se na njihovim ličnim ubeđenjima koja su delom razvijena iz formalnih i neformalnih poruka koje dobijamo iz društva koje nas okružuje. Na nesreću, današnja popularna kultura je takva da jača stereotipe o seksualnoj aktivnosti. Izgleda da mnogi muškarci i žene veruju u bajkovite priče o velikom penisu, erekciji tvrdoj kao kamen i seksu koji traje čitavu noć!” – pričaju istraživači.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da veliki procenat muškaraca i žena smatra i želi da im seks traje 30 minuta ili duže. Erik Korti, profesor psihologije, na ovo kaže: “Takva očekivanja su uvod u razočarenje i nezadovoljstvo. Nadamo se da ćemo ovim novim istraživanjem razbiti takve fantazije i ohrabriti i muškarce i žene stvarnim podacima, koja je privatljiva dužina trajanja seksualnog odnosa, i da će to pomoći u sprečavanju pojave nezadovoljstva, razočarenja pa i seksualne disfunkcije.”

Izvor: livescience

Foto: Yayimages

Pogledajte još