TAJNE VITKOSTI: 7 pravila koja možete da naučite od mršavica

Foto: yayimages
1.Jedite kad ste gladne

Jedna od tajni prirodno vitkih ljudi je da jedu kad osete glad. Oni ne dolaze u iskušenje da preskoče doručak, pa da za ručak pojedu količinu hrane dovoljnu za sumo-rvača.

2. Ne jedite kad niste gladne
Ma koliko vas tetke, bake, strine i prijateljice nutkale da „probate samo jedan kolačić“ ili vas optuživale da „niste fer jer nećete da ručate sa njima, a one su se baš radovale zajedničkom obroku“, ostanite dosledne. Niste gladne, i tačka!

3. Ne preterujte sa količinom hrane
Restoranske porcije su mahom obilne i dovoljne su da nahrane dvoje „gladnih usta“. Jedite umereno. U kućnoj varijanti sipajte hranu u dobok tanjir „do venca“ i ne dosipajte. Jedite tek toliko da „zavarate glad“ i da „uposlite“ želudac.

4. Dajte sebi oduška
Ako želite da budete mršave, to ne znači da bi do kraja života trebalo da zaobilazite poslastičarnice u širokom luku. Poželele ste da pojedete kolač? Zašto da ne? Ali – samo jedan! I to ponekad.

5. Budite aktivne
Ma kakav metabolizam da imate i ma koliko da se ustežete za trpezom, ako se ne bavite nekom fizičkom aktivnošću, ne očekujte da ćete biti fit. Najjednostavniji način da održite telo u formi jeste polusatna šetnja svakoga dana. Ako ste još voljne da idete na aerobik, zumbu ili pilates, tim bolje.

6. Jedite da biste živele
Ne dozvolite da hrana bude u fokusu vašeg interesovanja. Kad počnete da „izgarate“ zbog nekog posla, hobija ili dečka, pica i sladoled neće više biti „centar vašeg sveta“.

7. Insistirajte na kvalitetu
Prirodno vitke devojke vode računa šta jedu. Njih ćete retko videti da kupuju hamburger, čips ili pecivo. One jedu konkretne stvari – čorbe, meso, sireve, salate, bareno povrće, hleb od celog zrna žitarica. Ugledajte se na njih, usvojite ove navike i postanite fit za ceo život!

Pogledajte još