Mančester junajted otpustio Mojesa!

Foto: Associated press

Dejvid Mojes je krajem prošle sezone preuzeo "vruć krompir" kada je imenovan za menadžera Mančester junajteda, ali se posle nepunih godinu dana pokazalo da nije bio dobro rešenje za klub.

Klub sa Old Traforda danas je i zvanično objavio ono o čemu se šuškalo danima, a to je da je sa Mojesom završena saradnja.

Klub je saopštio da Mojes više nije menadžer Junajteda, i zahvalio mu se "na napornom radu, poštenju i integritetu kojim je radio".

Mančester junajted ove sezone, nakon odlaska legendarnog ser Aleksa Fergusona, nije ostvario očekivane rezultate, pretrpeo je 11 poraza i nalazi se na sedmom mestu na tabeli Premijer lige i četiri kola pre kraja prvenstva za prvoplasiranim Liverpulom zaostaje 23 boda.

Posle poraza od Evertona u nedelju (0:2) izgubio je šanse da se plasira u Ligu šampiona, prvi put u poslednje dve decenije.

Klub sa Old Traforda ove sezone je takmičenje u Ligi šampiona završio u četvrtfinalu, pošto ga je eliminisao aktuelni šampion Bajern iz Minhena.

Mojes, koji je prethodno trenirao Everton, sa Mančester junajtedom letos je potpisao šestogodišnji ugovor i prvi je trener posle Rona Etkinsona 1986. kojeg je Junajted otpustio.

Engleski mediji preneli su da su osim škotskog menadžera klub napustili i njegovi saradnici iz stručnog štaba Stiv Raund i Džimi Lumsden.

Kao prvi naslednik Mojesa pominje se legenda kluba Rajan Gigs, koji će zajedno sa Nikijem Batom predvoditi ekipu do kraja sezone, dok su potencijalni kandidati za klubu Junajteda i selektor Holandije Luj van Gal, kao i treneri Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop i Dijego Simeone, koji predvodi Atletiko Madrid.

Mondo

Pogledajte još