Ljubav ne treba da boli: 15 znakova da ste u vezi sa “zlostavljačem”!

Žene ne planiraju da uđu u vezu sa zlostvaljačem, agresivcem. Čak se mnoge koje pobegnu od jednog zlostavljača, ubrzo pronađu u vezi sa drugim, ponekad još i gorim od prethodnog!

Tužno, ali istinito je i to da je potrebno pet do sedam strašnih incidenata u njihovim vezama, da bi se najzad odlučile i izašle iz takve zajednice. Pa zašto onda ne bi bile oprezne? Ako bi bile u stanju da prepoznaju neke znake koje zlostavljač šalje u početku, sve bi bilo mnogo lakše. Evo na šta treba da obratite pažnju.

1.Gura vas brzo u vezu. Njegove izjave su čvrste i to je nešto poput ovoga: “Nikada nisam bio zaljubljen kao što sam sad u tebe”. Hteli ili ne, dok se okrenete vi ste u vezi!

2.Tu je i ljubomora. Partner vam je izuzetno posesivan, stalno vas zove ili neočekivano bane na vrata vašeg stana!

3.On kontroliše. Intenzivno vas ispituje o tome s kim ste razgovarali i gde ste bili, proverava kilometražu na kolima, kod njega je sav novac i traži vam račune iz kupovine, insistira na tome da morate tražiti njegovu dozvolu da bilo šta uradite ili negde idete.

4.Ima nerealna očekivanja. Od vas se očekuje da budete savršeni u ispunjavanju svih njegovih potreba. Greške se ne praštaju.

5.Izolovaće vas. Pokušava da vas odvoji od porodice i prijatelja, oduzima vam telefon ili auto, čak vas sprečava da zadržite posao.

6.Krivi druge za svoje greške. Njegov šef, porodica i naravno vi ste krivi za sve njegove greške i promašaje.

7.Svi su odgovorni za njegove emocije. On čini sve oko sebe odgovornim za svoj bes i ljutnju. Umesto da kaže: “Besan sam”, zlostavljač će reći: “Ti me činiš besnim!” ili “Ne bih tako poludeo na tebe da nisi...”

8.Hipersenzitivnost. Lako se vređa i besni, jer ne podnosi “toliko” nepravde koja ga okružuje, a radi se o uobičjenim stvarima koje čine život

9.Okrutan je prema životinjama i deci. On ubija ili ranjava životinje brutalno! Takođe će od dece očekivati da rade ono za šta nisu u stanju, te će ih terati sve dok ne počnu da plaču ili će ih kažnjavati!

10.Njegovo “zabavno” korišćenje snage za vreme seksa. On uživa da vas baci na krevet ili da vas drži pritisnutu protiv vaše volje, čak će vam reći da je ideja o “silovanju” baš uzbudljiva! On će vas izmanipulisati i naterati da imate seks i kada jasno kažete da ne želite.

11.Verbalno zlostavljanje. On vas stalno kritikuje i govori okrutno, degradira vas, psuje i proklinje, naziva pogrdnim imenima. Uvek koristi bolne tačke iz vaše prošlosti protiv vas, da bi vas povredio.

12.Zna se ko kosi, a ko vodu nosi! On očekuje da ga služite, da ste bezuslovno poslušni i odani i da ste kod kuće – jer ste žena!

13.Stalne promene raspoloženja. Ako se od nežnog iljubavnika u samo par minuta pretvara u besnog i zlog, imate posla sa zlostavljačem!

14.Već je udarao ženu pre vas. Priznaje da je podigao ruku na ženu sa kojom je bio u vezi pre vas, ali to pravda situacijom i njenim ponašanjem. Vi ste sledeći, zar mislite da će biti drugačije?

15. Preti vam. Ne udari vas, ali vam govori nešto tipa: “Slomiću ti vrat”, nakon par minuta, grli vas i govori: “Izvini, nisam tako mislio!” Da, mislio je, samo je pitanje kada će svoju pretnju sprovesti u delo!

Izvor: yourtango

Foto: Yayimages

Pogledajte još