Neverovatni sajtovi: Naučite nešto novo i zabavite se!

Instructables.com
U pitanju je zajednica kreativnih ljudi koji osmišljaju "uradi sam" načine za sve što vam pada na pamet. Oni postavljaju uputstva u ilustrovanim, korak po korak člancima koji se tiču svega od pravljenja komada nameštaja preko popravljanja starih robota do pravljenja 3D umetnosti na pločniku.

Coursera.org
Coursera je jedna od najvećih edukacionih kompanija koja je u saradnji sa najboljim svetskim univerzitetima i organizacijama da bi nam pružila besplatne onlajn kurseve koji se tiču raznih tema. Cilj im je da omoguće ljudima da poboljšaju svoje živote besplatnim obrazovanjem.

Howstufworks.com
Ukoliko se često pitate kako nešto funkcioniše ovo je pravi sajt za vas! Ovaj sajt je stvorio Discovery i osvojio je više nagrada zbog kvaliteta informacija i jednostavnosti objašnjenja koja koriste da bismo mi shvatili kako različite stvari rade.

Wikipedia.org
Za ovaj ste već sigurno čuli. U osnovi, ogromna zbirka informacija o svemu što vam je potrebno ili o čemu želite da učite. Sajt je potpuno neprofitabilan i svako može da menja sadržaj po volji, a i dalje ima manji procenat grešaka od čuvene enciklopedije Britanike. Sajt je dostupan na mnoštvu jezika, tako da nije potrebno da znate engleski da biste mogli da ga koristite.

Freerice.com
Ovaj je verovatno najfascinantniji do sad! U osnovi, neprofitabilni sajt kojim upravlja Program za hranu Ujedinjenih Nacija, daje vam mogućnost da učestvujete u raznim izazovima koji se tiču vašeg rečnika i svaki put kada odgovorite tačno na pitanje oni poklone deset zrna pirinča ljudima kojima je to potrebno. Napravite razliku dok se zabavljate od kuće!

foto: yayimages.com/wavebreakmedia
T.D.

Pogledajte još