Vesić: Na čelu skupštine Beograda neće biti SNS

Foto: Miloš Miškov / Beta

Vesić je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, kazao da je normalno ako se na novou grada napravi koalicija naprednjaka sa drugom strankom da ta stranka da predsednika za ovo rukovodeće mesto u Beogradu.

"Pre 10 sati treba da stigne predlog za predsednika skupštine, odnosno odmah nakon verifikacije mandata. SNS ima apsolutnu većinu u Beogradu i može sama da formira vlast, ali kao i u republici intencija stranke je da okupi što širi krug političkih stranaka koje podržavaju promene i reforme", rekao je Vesić i poručio da će Skupština grada Beograda biti konstituisana u rekordnom roku.

Kako sada stoje stvari, glavni grad Srbije uskoro će dobiti i gradonačelnika i gradsko veće.
Govoreći o Privremenom organu, Vesić je kazao da je njegov zadatak bio da stabilizuje stanje u gradu i održi rad svih komunalnih sistema.

"Mi smo taj posao završili. To znači da će vlast koja bude izabrana imati apsolutno čistu situaciju i znaće od čega počinje. Situacija je zaista teška", poručio je Vesić i dodao da je dug Beograda više od milijardu evra. "To je za Beogard ogroman dug i prvi zadatak nove vlasti biće stabilizacija finansija", zaključio je Vesić.

B92

Pogledajte još