Svi razlozi da zamenite laptop tabletom

Yayimages / Wavebreakmedia

Pre nego što odlučite, razmislite o tome koje potrebe treba uređaj da zadovoljava. Ukoliko tražite uređaj na kome možete brzo i bezbedno da surfujete internetom, gledate filmove, slušate muziku, dopisujete se sa prijateljima, igrate igrice i čitate knjige - tablet je pravi izbor za vas!

Svet u pokretu
Tableti su napravljeni upravo sa tom namerom, da vam čitav svet bude na dlanu dok ste u pokretu. Laptop, iako ima svoje prednosti, je prosto prevelik da biste mogli da ga samo izvadite i počnete da gledate seriju u prevozu. Tablet sa druge strane, staje u šaku, pa možete i u hodu da ga koristite.

Trajanje baterije
Jedno punjenje baterije na laptopu traje do 4 sata neprekidne upotrebe, dok tablet izdrži i preko 8 sati. Takođe, za razliku od laptopa, tablet se pali istog trenutka kad vam zatreba, nema čekanja da se digne sistem.

Mali i lagani
Jedna od najvećih prednosti tableta je što su toliko manji od laptopa, težina im ne prelazi pola kilograma, dok laptop nikako ne može da ima manje od 1kg, a često ima preko 3.

Ukoliko ste odlučili da uzmete tablet, prelažemo vam ova dva slim modela, prvenstveno zbog odnosa kvalitet/cena. Izrada, karakteristike i dizajn su daleko premašili očekivanja koja inače možete imati od tableta u ovom cenovnom rangu.

Acer Tablet B1-720 Iron(old_image)

Slim model sa ekranom od 7", multitouch-om i sjajnom rezolucijom od 1024x600, nije samo mali i lep, već i moćan. Pokreće ga Mediatek Dual-core procesor od 1.3GHz-a, ima 1GB DDR3 RAM i Android 4.2 JellyBean operativni sistem. Još jedna odlična vest je 16 GB interne memorije, što znači da od njega možete da napravite svoj prenosni medija centar, i da vam ostane još prostora za igrice, i da ne razmišljate o bateriji, jer može da traje 6 sati sa neprekidnom upotrebom.

Samsung Tablet SM-110

(old_image)

Još jedan slim model sa ekranom od 7", multitouch-om i rezolucijom od 1024x600, koji pokreće odličan Marvell Dual-core procesor od 1.2GHz-a, sa 1GB RAM memorije i 8GB interne koja može da se proširuje microSD karticom do 32GB. Ako planirate zahtevnije igrice sa PlayStore-a, ovaj model sa Vivante grafičkom je savršen izbor, pokrenuće i najzahtevnije igrice bez problema. Model dolazi u beloj boji, sa GPS-om i Android 4.2 operativnim sistemoma baterija od 3.600mAh može da izdrži do 9h sati neprekidnog korišćenja.

Više informacija o uređajima predstavljenim u tekstu možete pronaći na www.cbt.rs ili pozovite besplatni call centar 0800 208 208

Pogledajte još