7 razloga da se nadate blizancima

1. Jedna trudnoća, dve bebe
Planirali ste dva deteta, ali vam je delovalo strašno da dva puta prolazite kroz sve neprijatne aspekte trudnoće. Ako ste te sreće da nosite blizance, dobijate dva po ceni jednog!

2. Tajni jezik
Lingivisti ovo nazivaju idioglosija - to je jezik koji se stvara među blizancima, što je samo po sebi dovoljno zanimljivo i intrigantno. Nećete verovati, ali blizanci već od trećeg meseca počnu da se sporazumevaju - vama to verovatno zvuči kao grgoljenje, ali primetićete da se smeju jedno drugom i samo oni znaju šta su rekli.

3. Najbolji prijatelji i društvo za igru
Sjajna stvar - ne morate posle posla da žurite da vodite dete da se igra i druži sa drugom decom jer je njegov najbolji prijatelj i drug za igru uvek tu.

4. Osmesi puni divljenja gde god da pođete
Ko god deluje nesrećno i nervozno osmehnuće se kad vidi osmehe na licima blizanaca, i to će se ponavljati gde god da se nalaze - u prodavnici, restoranu, hotelu, prevozu...

5. Duplo više ljubavi
Osećaj koji majka ima kad prvi put drži svoje dete, ta ljubav i toplina su dovoljni da ispune svako srce, a zamislite tek puta dva?

6. Odela koja se slažu
Mnogi roditelji vole da oblače blizance u istu odeću, ali ne treba da budu identični, već možete da se igrate. Ako dobijete dečaka i devojčicu, možete ih obući u istu boju, ali drugačiji dizajn, ili, ako su dva dečaka, možete isti model, ali različite boje - uostalom, imate samo nekoliko godina da ih oblačite kao lutke pre nego što počnu da se bune.

7. Osećaj ponosa
Kako da ne budete ponosni, mnogim roditeljima je izazov da se brinu o jednom detetu, a vi imate dva!

Naravno, nije sve zabavno i lepo kad imate blizance, biće tu i duplo više neprospavanih noći, stresnih situacija i zamora. Ali, ipak, priznajte da biste želeli dve lepe bebe umesto jedne?

foto: yayimages.com/stryjek
T.D.

Pogledajte još