Promenite navike: Oni koji piju mleko su vitkiji!

Znate li da se mleko još naziva i “prirodnim pićem zdravlja”? Hladno, kremasto i ukusno, mleko je puno kalcijuma, vitamina D, fosfora i drugih, dobro izbalansiranih, hranljivih materija. Sve ovo jača vaše kosti i zube, omogućava vašim mišićima i krvotoku da dobro rade. I za razliku od svih novih vitaminskih voda, energetskih pića i ostalih veštačkih napitaka, mleko je prirodan i zdrav izbor.

Po istraživanjima, oni koji uključuju mleko u svoju redovnu ishranu su vitkiji od onih koji ne piju mleko. Sve je više onih, posebno mladih, koji imaju prekomernu težinu i pate od gojaznosti, zato je vreme da promenite svoje navike i počnete da pijete mleko, jer će vam ono pomoći da smršate.

Po nekim istraživanjima, veliki je procenat kalorija koje konzumirate u toku dana pijući razna slatka pića, energetska pića i ostale veštačke napitke. Zamenite ih mlekom i sve će postati bolje, a ovo je posebno važno za mlade, jer se njihova tela još uvek formiraju. Uključite mleko u svakodnevnu ishranu kao užinu, za večeru, kad god poželite i videćete da su efekti vidljivi brzo. Oni koji imaju intoleranciju na laktozu, imaju izbor – mleko bez laktoze.

Izvor: sheknows

Foto: Yayimages

Pogledajte još