Južna Koreja planira da uvede zabranu telefonskih igrica?

Južna Koreja je zemlja poznata po svom apsurdno brzom internetu, i po tome što je dom Samsunga - tehnološkog konglomerata koji drži 30% svetskog tržišta mobilnih uređaja.

Međutim, vlada ove države je zabrinuta da je ljubav stanovništva prema tehnologiji prešla sve zdrave granice i prešla u ekstreme, postajući pretnja po društvo. kako bi se nosili sa ovim rastućim problemom, vlada je već nametnula policijski čas igranja online igrica posle 12 časova za mlađe od 16 godina, a sad želi da proširi zabranu na one koji igraju sa mobilnih telefona.

Trenutno oko 70% stanovnika ove zemlje koristi smartfone, dok je u Americi taj broj 58%. Međutim, kad internet ima svetlosne brzine, teško je odoleti iskušenju. Narod Južne Koreje je integrisao smartfone u svaku poru društva i svi su povezani. Mobilni telefoni se koriste kao kreditne kartice, identifikacione kartice za studente, elektronski novčanici, ključevi... Umesto čitavog novčanika nosite samo telefon!

I, mada nama ovo deluje sjajno, vlada Južne Koreje je upotrebu smartfona nazvala epidemijom. Jedan na svakih pet studenata postao je "ovisnik" i koristi smarfton 7 sati na dan ili više. Ovo utiče na društveni život i na zdravlje, tako da je vlada možda u pravu, mada nam ostaje samo da vidimo da li će zabrana imati efekta ili ne.

foto: Korea.net / Samsung Electronics
T.D.

Pogledajte još