Nimfomanka II

Glavna junakinja Džo (Charlotte Gainsbourg) nastavlja da pripoveda o svom životu, dok Seligman (Stellan Skarsgard) pažljivo sluša njenu divlju i poetičnu priču o seksualnim iskustvima u zrelom dobu. Kroz poglavlja „Istočna i zapadna crkva“, „Ogledalo“ i „Pištolj“ glavna junakinja se priseća kako je sa partnerom Džeromom (Shia LaBeouf) vodila naizgled srećan život posle rođenja sina. Međutim, Džo iznenada gubi svaku seksualnu senzaciju i traga za novim iskustvima koja bi to promenila. Džerom napušta njihov dom, a sina daje hraniteljskoj porodici. Njen verni slušalac Seligman priznaje da razume njene postupke i Džo počinje da veruje da je on njen jedini pravi prijatelj. Ali, da li je?

Filmom „Nimfomanka“ Lars fon Trir zaokružuje tzv. „Trilogiju depresije“ koja uključuje njegova prethodna ostvarenja „Antihrist“ i „Melanholija“.

Danski reditelj i scenarista počeo je da se bavi filmom sa 11 godina. Periodično je patio od depresije, kao i od različitih strahova i fobija. Jednom prilikom je rekao: „u osnovi se bojim svega u životu, osim pravljenja filmova“. Jedan je od osnivača avangardnog filmskog pokreta Dogma 95. Osvojio je veliki broj prestižnih filmskih nagrada, među kojima se izdvaja Zlatna palma za film „Ples u tami“.

„Nimfomanka II“ će se prikazivati u bioskopima Cineplexx u Beogradu (Ušće, Delta City) i Podgorici i Areni Cineplex u Novom Sadu.

Pogledajte još