Seks sa novim? Da, ali tek na trećem sastanku!

Pravila koja su vezana za to kada i gde je najbolje imati prvi seks sa novim partnerom, mogu da budu vrlo zbunjujuća i da vas nerviraju. Ponekad, posebno ako niste u potrazi za nekim s kim biste ušli u dugu vezu, brzo delanje vam se čini ispravno. (Naravno sve dok se osećate sigurno)

Nasuprot tome, verovanje da seks treba da dođe tek posle određenog broja sastanaka (čuvena tri), može da bude frustrirajuće, a ponekad i zastrašujuće, jer morate da brojite sastanke, a tek ako do seksa ne dođe nakon tog famoznog trećeg dejta! Užas u glavi i razmišljanje o tome zašto se seks nije desio, ko je kriv...

Zato su ta pravila “pase” i treba ih modifikovati. Staro pravilo bi trebalo da glasi: “Neka se veza polako razvija, a seks će se desiti prirodno kada oboje budete želeli.” Znači bez ograničenja brojem sastanaka! Tako da ne morate da brinete ako do seksa dođe nakon nedelju dana, mesec... Ako osećate da je druga strana spremna, onda prekinite čekanje. Poenta je da dozvolite svojim i partnerovim emocijama i instinktu da vas vodi do prvog seksa.

Izvor: womansday

Foto: Yayimages

Pogledajte još