Zlatna pravila: Ovo ne smete da radite na Facebooku nakon što dodate šefa!

Ne pričajte o odmeravanju kolega - toliki izbor imate van kancelarije, kontrolišite se.

Ne komentarišite svoje navike vezane za ilegalne supstance - čak ni ako se šalite, čak ni ukoliko svi vaši prijatelji znaju za tu šalu...

Nemojte priznati da ne radite ništa - komentar kako vam je na poslu lako jer ne radite ništa, ili nema posla je prosto način da zamolite za otkaz.

Nemojte celom svetu reći da ste zakasnili na posao jer ste igrali igrice - posebno ne ako ste pre pet minuta šefu servirali priču o velikoj saobraćajki.

Nemojte objavljivati da ste izmislili bolest kako bi izbegli posao - posebno nemojte da izmišljate bolest koju na primer dobijaju samo ronioci ili tome slično...

Nemojte stavljati statuse u kojima olajavate šefa - svakome se desi da se zaboravi, ali "Moj šef je takav kreten, samo me muči da radim totalne gluposti po ceo dan da bi me iznervirao. On živi da me muči! Kreten! Kreten! Kreten!" definitivno nije pametan izbor statusa ako ste dodali šefa za prijatelja. Moglo bi se čak ići toliko daleko da se kaže da je glup.

Nemojte ni pljuvati po svom poslu - posebno ne ako vam uskoro ističe ugovor... ili ako nemate ugovor.

Nemojte objavljivati koliko volite da igrate igrice na poslu - to je najsigurniji način da se nađete toliko zatrpani poslom da zaboravite kako izgleda svetlost dana.

Ako ste već dodali šefa na fejsbuku, budite pametni. Nemojte raditi, kačiti, pisati ništa što bi moglo da vas dovede u nezgodnu situaciju. Ili, ako ne umete da se kontrolišete, postoji rešenje, način da ne uvredite šefa i da i dalje pišete šta god poželite. Napravite još jedan facebook profil na koji ćete dodati samo najbliže prijatelje, podešavanja za privatnost neka ograničavaju i šta vaši prijatelji mogu da dele sa vašeg profila i eto - i vuk sit i ovce na broju.

foto: yayimages.com/phovoir
T.D.

Pogledajte još