Kao u horor filmu: Kamilinog brata ubila vrata!

Foto: AP/Ian Nicholson, Pool, File

Šand se okliznuo i pao je pri ulasku u čuveni hotel „Gramercy Park“, a potom su ga u glavu udarila kružna vrata. On je bio u baru hotela kada je izašao da zapali cigaretu, a nesreća se dogodila pri povratku u hotel. U saopštenju iz Klarens hausa, zvanične londonske rezidencije princa i vojvotkinje, navodi se da su Kamila, njen muž princ Čarls i ostali pripadnici njene porodice „potpuno razoreni tim iznenadnim i tragičnim gubitkom“.

Pročitajte i: Preminuo Mark Šand, brat princeze Kamile

Šand je bio predsednik organizacije za zaštitu slonova „Porodica slonova“, (The Elephant Family) i poznat je po svojim putopisima i konzervatorskom radu. Autor je nekoliko knjiga, uključujući i „Priče o slonovima“ i „Rečni pas: Putovanje niz Bramaputru“.

U Njujorku je boravio zbog jedne dobrotvorne aukcije u Sotbiju. Britanski mediji Šanda opisuju kao bivšeg ženskaroša koji je u životu tražio samo zadovoljstva. Šand se 1990. venčao sa Klio Goldsmit, bivšom francuskom glumicom i ćerkom Edvarda Goldsmita. Par se razveo posle deset godina braka u kome su dibili ćerku Ajšu.

Alo
Foto: AP/Ian Nicholson, Pool, File

Pogledajte još