Hrvatski vojnik priznao da je ubio Srpkinju

Foto: Arhiva Nadlanu

Zbog njenog ubistva u toku je sudski postupak protiv njegovog saborca Velibora Šolaje, navode mediji.

"Dosta mi je ove agonije. Oni svi lažu, ja sam je ubio", rekao je navodno pred predstavnicima pravosuđa Mršić, koji je nedavno u Čitluku prisustvovao rekonstrukciji ratnog zločina u Medačkom džepu.

On je, kakonavode Vesti online, priznao da je u vreme zločina u Čitluk došao u borbenom vozilu i zastao ispred kuće iz koje se dimilo. Unutra je navodno zatekao staricu, izvukao je ispred kuće i ustrelio.

Prošle godine u oktobru o tom događaju je svedočio na suđenju Šolaji i tada je ispričao da je kao zapovednik transportera 9. gardijske brigade prošao kroz Čitluk, ali da se u tom mestu nije zadržavao niti video ubijene civile. Rekao je i da je usput video optuženog Šolaju, ali da kod njega nije video pištolj kojim je ubijena starija žena.

Na zagrebačkom sudu Mršić bi trebalo ponovo da bude ispitan 6. maja, a ukoliko ponovi priznanje, tužilaštvo bi moglo da odustane od postupka protiv Šolaje, navode mediji.

Suđenje Šolaji na zagrebačkom Županijskom sudu traje više od godinu dana, a neko vreme bio je u pritvoru. On od početka negira krivicu. Šolaja je zajedno s ratnim zapovednikom izviđačke čete 9. gardijske brigade "Vukovi" Josipom Krmpotićem uhapšen u martu 2012. Protiv Krmpotića, kom se sudi na osnovu komandne odgovornosti, postupak je u međuvremenu radvojen.

Izvor: Vesti online

Pogledajte još