Šta će se dogoditi s društvenom mrežom Google+?

Foto: Google

Čini se kako će se prestati da se nadmeće sa drugim društvenim mrežama i postati platforma za Googleove usluge.

Izvori bliski divu iz Mountain Viewa koje navodi Tech Crunch kažu kako je u kompaniji u toku reorganizacija timova koji su se bavili tom društvenom mrežom, a koji su zajedno brojali između 1000 i 1200 zaposlenih.

Tim koji se bavio Hangoutsom tako bi trebalo da bude pridružen ekipi za Android. Istim putem mogli bi da krenu i oni koji se bave servisom za fotografije.

Šta će biti s onima koji neće preći u Android još se ne zna. Nagađa se kako bi Lari Pejdž mogao slediti primer Marka Zakerberga i preusmeriti ih na razvoj načina kako izvući maksimum iz korisnika mobilnih uređaja. Moguće je i kako će praviti widgete koji bi G+ koristili kao platformu, umesto kao poseban proizvod.

Sledi, izgleda, i jedna velika promena: integracija Plusa u druge servise više neće biti obvezna. Postojeće integracije neće nestati, ali će njihov značaj i uticaj biti manji. Deo nesuglasica koje je Gundotra imao s ostatkom Googlea bio je, navodno, vezan upravo uz forsiranje tih integracija, koje nisu svima dobro sele.

Njegovo će mesto zauzeti Dejvid Besbris, dok bi delove Plusa trebalo da preuzme “osoba zadužena za Chrome”. Da li je to Sundar Pichai ili netko drugi, nije poznato.

Navodno je Facebookova kupovina Whatsappa imala presudan uticaj na odluku o marginalizaciji Plusa. Smatralo se kako je Google propustio “najveću akviziciju u prostoru društvenih mreža"


B92, Nadlanu
Pogledajte još