Vest koja će oduševiti muškarce: 6 razloga zbog kojih je seks odličan za vaše zdravlje

1.Poboljšava zdravlje srca
Istina je da će vam srce zalupati brže kad se nađete sa zgodnom devojkom oči u oči i provedete noć sa njom. Ali, istraživanja su pokazala da muškarac koji dva puta sedmično vodi ljubav ima 45 odsto manje šanse da dobije bilo koju bolest srca u odnosu na onog koji ima seks samo jednom mesečno.

2. Ublažava stres

Naučnici sa Univerziteta u zapadnoj Škotskoj utvrdili su da seks obuzdava hormon stresa. Osim što sedam dana posle dobrog seksa niko neće moći lako da vas izbaci iz takta, uspešno ćete sniziti i povišeni krvni pritisak. Bolje da upražnjavate seks nego da gutate lekove za pritisak!

3. Sprečava rak prostate
Britanski Nacionalni institut za rak sproveo je istraživanje u kom je učestvovalo 30.000 muškaraca. Rezultati su pokazali da muškarci koji su pet puta nedeljno upažnjavali seks imaju za trećinu manji rizik od dobijanja raka prostate u poređenju sa muškarcima koji su samo jednom nedeljno „bili vredni“.

4. Jača imuni sistem

Seks dva puta nedeljno ne samo da jača vašu vezu sa partnerkom, već i pozitivno utiče na vaš imuni sistem. Istraživači na Univerzitetu Vilkes ustanovili su da muškarci koji dva puta nedeljno vode ljubav imaju za 30 odsto viši nivo imunoglobulina, koji uništava bakterije i povećava otpornost na bolesti.

5. Pomaže u mršavljenju

Veći libido – tanji struk! Seks stimuliše proizvodnju prirodnog amfetamina koji je odgovoran za apetit. I još nešto: tokom 30 minuta seksa muškarac sagori 200 kalorija. Ako je seks žešći, onda i više.

6. Poboljšava izgled i podmlađuje

Sjaj u očima posle dobrog seksa čini da izgledate sedam godina mlađe. Takođe, posle seksa svaki muškarac izgleda privlačnije, jer je koža preplavljena oksitocinom i endorfinom. Više seksa = bolji izgled = izraženiji seksepil! Ko bi pomislio da jednačina može da bude seksi?

Pogledajte još