Danas Beogradski maraton: Trči rekordnih 20.000 učesnika

"Beogradski maraton je sjajna prilika da potvrdimo da je Beograd bio i ostao sportska metropola. Najavljeno je rekordno učešće od preko 20.000 trkača iz 50 zemalja sveta. Pozvao bih zato Beograđane da zajedno sa mnom istrče Trku zadovoljstva od pet kilometara", rekao je Mali na završnoj konferenciji za novinare u Gradskoj skupštini.

Državni sekretar u ministarstvu sporta Predrag Peruničić istakao je da sportske manifestacije sa takvom tradicijom kao što je Beogradski maraton treba negovati s velikom pažnjom.

"Pozvao bih roditelje da dovedu decu na maraton, kako bi sport još jednom pobedio",
poručio je Peruničić.

Prošlogodišnja pobednica Beogradskog maratona Olivera Jevtić koja će danas startovati u trci na 21,1 kilometar, podsetila je da je "do ovog maratona pretrčala oko 250.000 kilometara".

"Beogradski maraton je za mene više od takmičenja. Zajedno smo prebrodili mnoge teške trenutke, sankcije, bombardovanje i time još više očvrsnuli",
rekla je rekorderka Srbije u maratonu i vicešampionka Evrope iz Geteborga 2006.

Jevtićeva je naglasila da će joj kruna sezone ove godine biti učešće na prvenstvu Evrope u Cirihu.

Predsednik Beogradskog maratona Aleksandar Saša Đorđević istakao je da je ponosan na najveću sportsku manifestaciju glavnog grada.

"Svake godine Beograd zahvaljujući ovoj trci šalje u svet sve lepšu sliku",  rekao je Đorđević.

Direktorka jednog od glavnih partnera Beogradskog maratona "Hemofarm fondacije" Snežana Radočaj kazala je da će u okviru "Trke zadovoljstva" sutra prvi put biti održana i akcija "Trčimo porodično", koju organizuje Hemofarm fondacija.

"Želimo da na ovaj načim afirmišemo roditeljstvo i zdrav stil života",
poručila je Radočaj i dodala da je glavna misija Hemofarma unapređenje kvaliteta zdravlja građana.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović zahvalio se Gradu Beogradu. ministarstvu sporta i kompanijama koje podržavaju Beogradski maraton.

Titulu na Beogradskom maratonu brani Kenijac Edvin Kiplagat Kiptun, a trka startuje u 10 sati u Ulici kralja Aleksandra, s ciljem kod hotela "Moskva".

Izvor: 24sata
Foto: Wikipedia/Sipuljac

Pogledajte još