TRIJUMFOVALI NA TAKMIČENJIMA, PA NESTALI: Pobednici kao da su u zemlju propali

Foto: Screenshot/Youtube

Imali su šansu, nisu je iskoristili.
Mnogo je pobednika srpskih muzičkih takmičenja koji su pali u zaborav. Poneko od njih još se batrga i pokušava da se domogne medija, ali uglavnom to nije ono što su publika i oni sami očekivali. Njihova slava trajala je kratko i danas su daleko od vrha estrade. Od njih su bolje prošli slabije plasirani. A baš te pobednike su svi veličali i predviđali im neviđenu karijeru. Mi ćemo se podsetiti samo nekih od imena za koje se verovalo da će imati fantastičan proboj i postati zvezde. I jesu, ali padalice.

Mirna Radulović

POBEDNICA DRUGE SEZONE „PRVOG GLASA SRBIJE“

Kad su je 2013. proglasili pobednicom druge sezone „Prvog glasa Srbije“, Mirna Radulović je sebe uzdigla u nebesa i sve medije je odbijala od sebe. Imala je stav da ni sa kim ne komunicira ukoliko to nije afirmativno za nju. Njeno katastrofalno predstavljanje Srbije na Evrosongu sa Sarom Jovanović i Nevenom Božović dodatno je udaljilo iz sfere medijskog interesovanja. Nedavno je snimila novu pesmu, ali kao da nije.

Obrukala se na Evroviziji

Bane Mojićević

POBEDNIK PRVE SEZONE „ZVEZDA GRANDA“

Branislav Mojićević pobednik je prve sezone takmičenja „Zvezde Granda“. On je već 10 godina na estradi, ali nije uspeo dovoljno da se progura. Iako je imao mogućnosti za to, nije najbolje iskoristio šansu. Pre nekoliko godina mu je istekao ugovor s „Grand produkcijom“, koja ga je stvorila, nije ga produžio i sad se na njihovoj sceni pojavljuje samo kad promoviše pesmu.

Za 10 godina snimio dva albuma

(old_image)
Foto: Screenshot/Youtube

Dušan Svilar

POBEDNIK TREĆE SEZONE „ZVEZDA GRANDA“

Dušan Svilar pobednik je treće sezone takmičenja „Zvezde Granda“ 2007. godine. Deluje kao da je pevač iz Subotice u zemlju propao. Nema ga ni u priči. Jeste da ima posećene koncerte kao pratnja Kemalu Montenu, ali ne pamtimo kad je poslednji put uradio nešto veliko. I on kao i ostali šampioni „Grandovog“ takmičenja snimio je album koji je dobio kao nagradu. Ipak, da je uspeo u karijeri, i nije baš.

Uspeh mu je što je pratnja Kemala Montena

(old_image)
Foto: Screenshot/Youtube

Ivica Lauš

POBEDNIK PRVE SEZONE „3K DURA“

Ivica Lauš je pobednik prve sezone takmičenja „3K Dur“ 2000. On je nakon tog trijumfa gostovao na prvom albumu sastava Alogija i neko vreme se pojavljivao u javnosti. Medijski se nakratko vratio kad su osvanuli tekstovi u kojima optužuje RTS da su ga prevarili jer nije dobio album i šou-program koji je trebalo da bude emitovan tokom dočeka 2011. Sad ga se niko više ne seća. Pretpostavljamo da ima neke tezgice, ali kad se pomene njegovo ime, niko ne može da se seti o kome je reč.

Nestao sa scene

(old_image)
Foto: Screenshot/Youtube

Stefan Petrušić

POBEDNIK PETE SEZONE „ZVEZDA GRANDA“

Stefan Petrušić pobednik je pete sezone „Zvezda Granda“ 2011. Snimio je album, koji je dobio tad na poklon, učestvovao je na Grand festivalu, ali od toga se dalje nije makao. Medijski se nije eksponirao. Kad je doživeo težak udes s kolegama Vanjom Mijatović i Anom Sević, njegovo ime bilo je u svim medijima. Ipak, to nema veze s muzikom.

Udes ga nakratko vratio u medije

(old_image)
Foto: Screenshot/Youtube

Cveta Majtanović

POBEDNICA U ŠOUU „IDOL“

Cveta Majtanović je pobedila u takmičenju „Idol“ 2004. Ona je tad bila glavna atrakcija i svi su polagali velike nade u nju. Na sceni je izgledala fenomenalno, a singl „Nisam ista“ proglašen je hitom godine. Kasnije se takmičila na Beoviziji, ali nije otišla na Evroviziju. Imala je sve mogućnosti da postane slavna. Čak se oprobala i kao voditeljka rijalitija „Velika trka Indijanapolisa“. Nije uspela na putu ka vrhu estrade! Sad radi kao psiholog i, prema nekim informacijama, živi u Koreji.

Završila faks i otišla u Koreju

(old_image)

Foto: Screenshot/Youtube

Darko Martinović

POBEDNIK ŠESTE SEZONE „ZVEZDA GRANDA“

Darko Martinović pobednik je šeste sezone takmičenja „Zvezde Granda“ 2012. I ovde se pokazalo da su oni slabije plasirani uradili mnogo više od samog pobednika. Mnogi su komentarisali da je on pravi naslednik Saše i Dejana Matića i da ima vrhunski glas. Međutim sve je ostalo na tim pohvalama. Nigde ga nema otkako se završilo takmičenje. Znamo da pomalo raducka, ali to nije dovoljno za šampiona.

Nije uradio ništa vredno pomena

(old_image)
Foto: Screenshot/Youtube

Davor Jovanović

POBEDNIK PRVE SEZONE „PRVOG GLASA SRBIJE“

Davor Jovanović je bio neverovatno popularan tokom takmičenja „Prvi glas Srbije“ 2011, ali kasnije se izgubio. Nije snimio ni album. A onda je počeo da za ne baš velike pare peva po klubovima i odaziva se na humanitarne koncerte. Međutim, sve je to daleko od popularnosti koju je imao tokom takmičenja.

Ni album nije snimio za tri godine

(old_image)
Foto: Screenshot/Youtube

Adnan Babajić

POBEDNIK „OPERACIJE TRIJUMF“

Adnan Babajić pobedio je u „Operaciji trijumf“ 2009. godine, međutim nikad nije trijumfovao u pravom smislu te reči. Da smo vas pitali ko je osvojio prvo mesto u tom šouu, ne verujemo da biste njegovo ime ispalili kao iz topa. Malo ko ga se seća. Nedavno je promovisao album, na kojem je snimio i duet s Kajom. Iako dobro peva, nije uspeo da izgradi karijeru kakva dolikuje jednom pobedniku. Ima tezgica, ali nedovoljno da unovči talenat.

Tezgari, ali mu slabo ide

(old_image)

Foto: Screenshot/Youtube

kurir

Pogledajte još