Srbija danas dobija novu vladu

Prema predlogu koji je stigao u skupštinu Srbije Vlada će imati 16 ministarstava, četiri ministra obavljaće i potpredsedničke funkcije, a postojaće i dva ministra bez portfelja. Kako se navodi u predlogu koji je stigao u Skupštinu, Ivica Dačić biće prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova, a potpredsednica Vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture biće Zorana Mihajlović.

Funkciju potpredsdnika Vlade obavljaće i ministar trgovine, telekomunikacija i turizma Rasim Ljajić. Četvrto potpredsedničko mesto u Vladi zauzeće i nova ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički. Novi-stari ministar finansija biće Lazar Krstić, a ministar privrede postaće Dušan Vujović.

Kadrovi Socijalističke partije Srbije u novoj Vladi biće ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Funkciju ministra pravde obavljaće Nikola Selaković, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja biće Srđan Verbić, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar, dok ministar kulture i informisanja ostaje Ivan Tasovac. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja biće Aleksandar Vulin, a ministar odbrane Bratisalav Gašić. Na čelo Ministarstva unutrašnjih poslova doći će Nebojša Stefanović, a ministar omladine i sporta ostaće Vanja Udovičić. Dve ministarske funkcije bez portfelja pripašće Velimiru Iliću i Jadranki Joksimović.

Izvor: Kurir
Foto: Miloš Miškov/Beta

Pogledajte još