Veličina je ipak bitna! Žene češće varaju muškarce koji imaju veći penis!

Od fresaka antičke Grčke, pa do spam mejlova 21. veka, čini se da je veličina penisa bila i ostala jako bitna stavka i predmet debate još od nastanka čovečanstva.

U istraživanju su učestvovale žene ribara iz Kenije, od kojih su samo 34 žene priznale da su imale afere.

Muškarci ribari, koje su njihove žene varale, su bolje obdareni od onih čije žene nisu imale nikakve afere.

Obdareniji muževi su u punoj erekciji imali penis veličine 15cm, dok su oni, čije su žene verne, imali penise u punoj erekciji veličine oko 12cm.

Autori izveštaja su napisali: „Iznenađujuće, supružnici sa većim penisom u punoj erekciji su bili povezani sa povećanom verovatnoćom da njihove žene imaju vanbračna partnerstva“.

„Iz ovih rezultata, svaki penis duži od 2,5 cm povećava verovatnoću da žena ima vanbračno partnerstvo za skoro 2 puta (tačnije 1.5). Slično tome, naši kvalitativni podaci takođe podržavaju ove nalaze. Žene su povezivale veće penise sa bolom i nelagodnošću tokom seksa, što isključuje uživanje i seksualno zadovoljstvo koje bi žene trebalo da osećaju“, piše u izveštaju.

Jedna žena je rekla: „Toliko boli da ću morati da pronađem drugog muškarca“.

Ova studija, objavljena u naučnom časopisu PLOS ONE, je zajednički projekat naučnika iz istraživačkog centra za mikrobiologiju u Kisumu, Kenija, Univerziteta Kenyatta u Najrobiju i Univerziteta Kalifornija i Alabama.

Cilj je bio otkriti više o tome zašto partneri imaju afere, kako bi se smanjilo širenje HIVa. Studija je takođe pokazala da mlađe žene više varaju nego starije žene.

Muškarci koji su učestvovali u ovom istraživanju su morali da izmere svoje penise.

Možda i nije izenađenje, ali istraživači su morali da uzmu prosek onih dužina koje su tvrdili ribari i onih koje su podnosile njihove žene. „Postojale su male razlike“, napisali su autori studije.

Izvor: DailyMail

Pogledajte još