Gašić: Ministarsko mesto nije privilegija

"Borba će biti teška, odgovorna i svesni smo toga, nepopulistička, ali sadašnji hrabri i odlučni potezi, ma kako bili u ovom trenutku nepopularni, vremenom i dugoročno će se pokazati jedino ispravnim", kazao je Gašić na konferenciji za novinare u Kruševcu.

Gašić je prethodne dve godine proveo na funkciji gradonačelnika Kruševca, a te dužnosti biće razrešen u sredu kako bi mogao da preuzme ministarski položaj.

Prema njegovim rečima, i na novoj funkciji daće sve od sebe da bi građani živeli bolje.

"Kao što sam na mestu gradonačelnika uložio sve svoje mogućnosti, vreme i napore u cilju dobrobiti i boljeg života građana, tako ću na novoj funkciji ministra aktivirati sve raspoložive zakonske mogućnosti i nadležnosti kako bi se naš grad razvijao još brže i uspešnije", kazao je Gašić.

Dodao je da novu funkciju ne shvata kao privilegiju, jer je to vreme političke prošlosti, već da očekuje još angažovaniji rad za dobrobit Kruševca i Srbije.

Na pitanje koji je je bio glavni motiv da prihvati ministarsko mesto, s obzirom da je ranije kazao da ga visok procenat glasova koje je SNS dobio u Kruševcu na neki način obavezuje, kazao je da njegov odlazak ne znači bežanje iz Kruševca, kako pojedinci govore, već mogućnost da više pomogne gradu.

"Na poziciji na kojoj sam sada mogu više da pomognem gradu. Ostalo nam je pitanje zapošljavanja mladih, infrastruktura će se nekako izgraditi, ali je zapošljavanje najbitnije i mislim da sa ove pozicije mogu više da utičem na dovođenje investitora", kazao je on.

Novinare je zamolio da ne postavljaju pitanja u vezi sa novim zadacima i ciljevima Ministarstva odbrane jer će o tome, kako je rekao, moći da govori nakon što ga lokalna skupština u sredu i formalno razreši dužnosti gradonačelnika, posle čega će preuzeti dužnosti u vladi.

Nije mogao da precizira ni ko će ga naslediti na mestu gradonačelnika kazavši da će Gradski odbor SNS-a tokom večeri o tome raspravljati.

Gašić nije želeo da govori o urađenom u prethodne dve godine jer je, kako je naveo, ostavio sugrađanima da sami prosude njegov i učinak njegovog tima, ali je najavio više infrastrukturnih radova koji bi trebalo da budu završeni u narednih šest meseci.

Govoreći o kruševačkoj privredi kazao je da je napravljen presek stanja, da je sada slika jasnija koja preduzeća opstaju i koja žele da rade.

Kao strateški važne firme za Grad naveo je IMK "14. oktobar", za koji je država obezbedila minimalne plate i novac za otpremnine, a prioritet je pronalaženje strateškog partnera, potom "Trajal", koji je nedavno dobio status preduzeća u restrukturiranju, "Župu" koja postepeno obnavlja proizvodnju, te pekarsku industriju "Branko Perišić" za koju se želi da je u privatizaciji kupi radnički konzorcijum.

Pogledajte još