Aukcija za malu Nađu: Mijailović kupio dres Ninkovića za 3.000 evra!

Tu je centarfor Partizana Danko Lazović, zatim igrači Zvezde Miloš Ninković i Nikola Mijailović, Ivica Kralj, proslavljeni rukometaš Nedeljko Jovanović, Miroslav Raduljica...

Aukcija se održava u OŠ “Ivo Andrić“ na Kanarevom brdu, a cilj je prikupiti što više novca, pošto je Nađi neophodno 300.000 evra za transplantaciju koštane srži usled retke i teške bolesti matičnih ćelija.

NAĐA NOVAKOVIĆ
Nađa Novaković (9) boluje od teške bolesti matičnih ćelija koja može da se izleči samo transplantacijom koštane srži. Troškovi operacije iznose 300.000 evra. Bolest mijelodisplastični sindrom – refraktorne citopenije Nađi je otkrivena u junu 2013. godine, ali joj se zdravsteveno stanje pogoršalo u poslednji par nedelja
Mijailović je kupio dres saigrača iz Crvene zvezde Miloša Ninkovića za 3000 evra, potom je i za 2000 evra pazario dres Nemnje Vidića iz Mančester Junajteda, a 1500 evra je Danko Lazović platio za dres Saše Ilića.

Dres Predraga Stojakovića iz Sakramento Kingsa ’otišao je’ za 1500 evra, Ninković je kupio Lazovićev dres iz Zenita za 2000 evra, a Lazović mu se revanširao kupivši za istu sumu Ninkovićev dres iz kijevskog Dinama.

Za 1200 evra prodat je dres Milinka Pantića iz 1996. godine, a po 900 evra dato je za dresove Dragana Stojkovića iz Nagoje i Vladimira Jugovića iz Juventusa.

Miroslav Raduljica doneo je dres odbojkašice Jovane Brakočević, a potom ga je i kupio za 1000 evra.

Rekli su pre aukcije

“Veoma mi je drago da sam ovde, sigurno ću kupiti dres Nenada Peruničića iz Barselone. Mi is Saveza rešili smo da pomognemo, mislimo da je ovo prava akcija, videćemo još na koji račun ćemo uplatiti novac“, izjavio je Nedeljko Jovanović.

Akcija je veoma posećena, dresovi samo pristižu, a Dušan Kecman takođe je među prisutnima.
“Čuo sam za ovu akciju i odmah sam odgovorio na nju. Sigurno ću kupiti neki dres, ali još nisam rešio koji“, kazao je Kecman.

Miloš Ninković saglasan je sa Kecmanom i takođe još nije odlučio koji će dres kupiti.

“Ovde ima nekoliko mojih dresova, a vidim i brojne dresove mojih kolega iz reprezentacije. Još nisam odlučio koje ću dresove kupiti, ali svakako ću donirati određenu sumu novca“.

Miroslav Raduljica bio je kratak, kazao je da je došao da pomogne i da će sigurno kupiti neki dres.

Pošaljite SMS NAĐA
Humanitarni SMS broj za Telekom Vip i Telenor mrežu je 5757, a u poruci je neophodno napisati: NAĐA. Cena poruke je 100 dinara sa PDV-om
Pogledajte još