Mad in Belgrade: Odaćemo počast preminulom Rashadu!

Legenda eksperimentalnog čikaškog pravca "footwork" trebalo je da nastupi na festivalu Mad in Belgrade krajem maja u parku kod Muzeja savremene umetnosti.

"Izuzetno smo potreseni vešću o smrti DJ Rashada koji je trebalo da nastupi na na našem festivalu. Rashad je bio jedan od najzanimljivijih autora savremene elektronske muzike. Bio je jedan od tvoraca i najpoznatiji promoter footworka – eksperimentalnog muzičkog pravca nastalog u Čikagu oko plesnih dvoboja, koji tek što je počeo da osvaja svet. Za one koji su ga poznavali Rashad je bio divan čovek, koji je sve ljude tretirao sa jednakom pažnjom. Bio je najznačajniji član Teklife kolektiva – bratstva umetnika posvećenih futvorku u kom su uz čikaške i dva beogradska DJ-a i producenta – Jackie Dagger i Feloneezy. Njih dvojica, zajedno sa Rashadom i Spinom, trebalo je da predstave Teklife na našem festivalu. Festival Mad in Belgrade sigurno će na neki način odati počast DJ Rashadu u dogovoru sa Teklife kolektivom", saopštili su organizatori.

Festival Mad in Belgrade održaće se 24. i 25. maja u parku kod MSU. Za više informacija, posetite zvanični Mad in Belgrade sajt.

Pogledajte još