Ljubav pre UN-a: Kluni više nije ambasador mira!

Iz svetske organizacije je potvrđeno da je odstupio sa ugledne i prestižne funkcije jer nije imao dovoljno vremena za ulogu promovisanja mira u svetu.

Pročitajte i: Pao je i najpoželjniji neženja u Holivudu: Verio se Džordž Kluni

„Posle šest godina u ovoj ulozi, Kluni oseća da je vreme da se se penzioniše u ulozi ambasadora mira“, rekao je portparol UN-a i dodao: „Suprotstavljeni zahtevi i manjak vremena zbog profesionalnih obaveza ponekad otežavaju pojedincima da obavljaju formalnu ulogu u Ujedinjenim nacijama“.

Izgubiće 132.000 $ ako se venča!

Britanski „San“ podseća da će Kluni, ukoliko se venča sa Amal, izgubiti najmanje 132.000 dolara, i to na ime opklada koje je imao s koleginicama. Naime, Kluni se s Mišel Fajfer kladio u 80.000 dolara da se više neće ženiti. S Nikol Kidman se kladio u 35.000 dolara da se neće oženiti dok ne napuni 60 godina. Sa Sandrom Bulok se takođe kladio u 17.000 dolara da se više neće ženiti.

Kao ambasador mira, Kluni je najviše bio angažovan u Africi. Putovao je u RD Kongo i Južni Sudan. Ban Ki Mun, generalni sekretar UN-a, izrazio je nadu da će u budućnosti biti prilike za obnovu saradnje između Klunija i UN-a.

Kluni je 2010. pomogao osnivanje „Satellite Sentinel Project“, kojim se pomoću satelitskih podataka prati kršenje ljudskih prava i masovnih zločina u Sudanu. Kluni je na prestižnu funkciju imenovan 2008. i tada je Ban Ki Mun zvanično pohvalio njegov rad na podizanju svesti o nasilju u Darfuru.

Buduća svekrva blista!

Klunijeva majka Nina Brus Kluni (74) izjavila je da je prezadovoljna budućom snajkom. „Presrećna sam. Amal je divna devojka. Veoma mi se dopada, pametna je i lepa. Ne može da se uporedi ni sa jednom ženom sa kojom je Džordž bio. Nimalo nismo bili iznenađeni kad su nam rekli da su se verili, a mi nismo mogli biti srećniji. Oboje imaju isti smisao za humor“, rekla je buduća svekrva.

Mediji podsećaju da je Kluni, koji je važio za zakletog neženju, sa mesta ambasadora mira odstupio nedugo nakon što se verio s Amal Alamudin (36), britanskom advokaticom.

Amal i Kluni se zabavljaju od početka ove godine. Ona je deo pravnog tima Džulijana Asanža, osnivača „Vikiliksa“, koji se već više od godinu dana nalazi u Ambasadi Ekvadora u Londonu, gde izbegava izručenje Švedskoj.

Alo

Pogledajte još