LAŽNA AGENCIJA ZA MODELE: Tražio im golišave fotografije za posao

"Riječ je o snimanju za magazin. Shooting bi bio polugol, zove se skrivene ljepote Balkana, lica se ne bi vidjela ni imena cura. Cijena je 1.400 eura", pisalo je u poruci koju je dobila jedna od žrtava.

Iza ovih i sličnih poruka skrivao se uhapšeni 37-godišnjak koji je, predstavljajući se kao Jelena, na profilu Modna agencija ZG na Fejsbuku mamio naivne devojke da mu šalju golišave fotografije.

Devojkama i maloletnicama prvo bi uputio zahtev za prijateljstvo, a potom im ponudio novac ako pristanu da se bave manekenstvom preko interneta. Za svaku devojku koju preporuče nudio im je 50 eura, za fotografije s malo odeće 350 evra i po 1.400 evra za potpuno nago snimanje.

Desetak devojaka iz Zagreba i okoline je upalo u mrežu manijaka, a jedna od njih je s medijima podelila svoje strahove i iskustvo kako bi upozorila druge devojke na opasnost koja vreba s interneta.

"Sve je počelo nedavno. Slučajno smo shvatile da je to prevara jer se ti iz modne agencije nisu htjeli naći s nama. Nakon što smo im poslale svoje golišave fotke, naš profil je bio odmah blokiran. U časopisu o tome nisu imali pojma i to je bio znak da smo nasjele"
, rekla je 20-godišnjakinja koja je nasela na poziv za posao manekena putem interneta.

"S obzirom na to kakva je situacija u državi, meni se ta ponuda od 1.400 eura učinila super. Svukla sam se, fotkala i poslala fotke iz četiri različita kuta, ispred, iza i bokove. Međutim, znala sam da je to glupo i naivno od mene i svih nas, ali što je, tu je", rekla je nesrećna devojka.

Ubrzo nakon što je poslala fotografije, “modna agencija” joj je blokirala profil. Tada je shvatila da nešto nije u redu. Zajedno s još jednom prijateljicom slučaj je prijavila zagrebačkoj policiji.

One nisu jedine koje su nasele na priču manijaka s Fejsbuka. Kako je u ponedeljak izvestila policija, 37-godišnjaka sumnjiče da je od početka 2013. do februara 2014. počinio kazneno delo iskorišćavanja dece za pornografiju na štetu 19 maloletnica.

Pored toga, dobio je kaznene prijave i za nametljivo ponašanje, odnosno uhođenje i praćenje 12 devojaka, te za nedopušteno korišćenje ličnih podataka. U policiji sumnjaju da je žrtava sigurno bilo još. NAdležni mole sve devojke koje su imale slične neugodnosti da ih prijave.

Izvor: 24 sata.hr

Pogledajte još