Ministar unutrašnjih poslova najavio nova hapšenja

"Već u narednim danima bićete svedoci novih akcija, koje će još jednom dokazati da u Srbiji nema nedodirljivih i da u ovoj zemlji niko nije i ne može biti iznad zakona", izjavio je Nebojša Stefanović za dnevnik "Informer" od srede.

On je rekao da oko 760 ili 770 sindikalnih funkcionera u policiji prima plate veće od 100.000 dinara, a ne dolaze na posao ili "tek ponekad svrate", dok se neke sekretarice voze službenim policijskim džipovima, i istakao da će MUP štedeti na onima koji "ništa ne rade a primaju veoma velike plate".

Stefanović je kazao će plate policajcima biti smanjene kao i u celom javnom sektoru, ali da će biti zaštićeni oni sa najnižim primanjima i na najtežim zadacima.

"Nije realno da iste plate imaju policajci koji sede u kancelariji u Beogradu i oni koji spavaju u metalnim kontejnerima na administrativnoj liniji", dodao je.

Upitan da li će direktor policije Milorad Veljović ostati na toj funkciji, Stefanović je rekao da on ima skoro pun mandat pred sobom i da mogućnost njegove smene u Vladi Srbije niko ne spominje.

Izvor: Beta

Pogledajte još