Danas izvlačenje vagona kod Priboja

Jedan vagon je u Rabrenovačkoj reci, a drugi u dvorištu Milisava Rakića, gde je uništio pomoćne objekte, usmrtio 11 koza i pet svinja, vlasništvo ovog penzionera koji je radio u Železnicama Srbije.

Generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović izjavio je danas da je komisija tog javnog preduzeća utvrdila da iskakanje vagona iz šina na pruzi Beograd-Bar kod Priboja nije prouzrokovala pretovarenost vagona i prekoračenje brzine voza, dodavši da se pravi uzrok nesreće još utvrđuje.

Kako je rečeno Tanjugu u železničkoj stanici Priboj, uklanjanje potpuno uništenih vagona i pšenice koju su prevozili biće obavljen u toku dana, iako je najveći deo Rabrenovačkom rekom završio u Limu, a ostatak čuva policija.

Očekuje se da ova vrlo komplikovana operacija, po rečima članova stručnih ljudi iz Železnica Srbije, bude i okončana danas.

Prema rečima rečima direktora JKP „Usluga“ iz Priboja Željka Ječmenice, tek nakon današnjeg uklanjanja ova dva teretna vagona počeće popravka havarisane vodovodne mreže na koju su pali, koja vodom za piće snabdeva domaćinstava u prigradskom naselju Rabrenovac.

On kaže da je trenutno bez vode oko 30 potrošača, jer se već intervenisalo.

Izvor: Blic

Pogledajte još