Koristite najmoćnije oružje u flertu – vaš glas!

U istraživanju je učestvovalo 20 žena i 20 muškaraca. Prvo su izgovarali brojeve od 1 do 10 normalnim glasom, a zatim su to isto uradili, ali tako da im glas zvuči privlačnije, tonom koji je dominantniji, poverljiviji i zvuči inteligentnije. Druga grupa od 40 ljudi (20 muškaraca i 20 žena) je zatim preslušala snimke i ocenjivala ih.

Neverovatna stvar se desila! Žene nisu zaključile da su im brojevi privlačnije zvučali kada su ih muškarci izgovarali modifikovanim glasom, ali su zato muškarci bili oduševljeni kako ti isti brojevi zvuče kada ih žene izgovaraju na drugačiji, seksepilniji način! Zašto je to tako?

Kada se žene trude da budu privlačnije, one govore sporije, ne naglašavaju, i povećavaju “promuklost”, što ih čini mnogo atraktivnijim od žena koje govore normalnim tonom. Ocene za modifikovani ženski glas su bile u proseku oko 4,29 na skali od 1 do 7, dok su normalni glasovi dobili ocenu 3.45.

Dakle, zašto su boja i ton našeg glasa važni po pitanju seksepila? Istraživači kažu da je naša sposobnost da opažamo promene u glasu, kao i sposobnost da razlikujemo glasove, rezultat evolutivnih promena. Osnova svega je da glas može da odredi osobu kao dobrog potencijalnog partnera, isto kao oblik tela i godine, što će nas učiniti privlačnijim od drugih.

Očigledno da je privlačnost daleko više od načina na koji govorimo, ali ovakav dokaz da je “seksi glas” oružje pred kojim muškarci padaju, nikako ne treba zanemariti.

Zato zaboravite na podvriskivanje, mumlanje, brbljanje i vežbajte kad god imate priliku, možda nećete postati nova Greta Garbo, ali nikad se ne zna...

Izvor: womenshealthmag

Pogledajte još