Novaku tenis više nije prioritet: Jedva čekam da menjam pelene!

- Jedva čekam da menjam pelene i da ne spavam noćima. Znam da će to biti veoma teško i da ću biti stalno umoran, ali jako se radujem tom periodu svog života - rekao je Đoković u intervjuu za italijanski list „Gazeta delo sport“.

On veruje da će ga naslednik motivisati da ostvari bolje sportske rezultate.

Pročitajte i: Nole postaje tata: Radosnu vest objavio na Tviteru!

- Imam nekoliko dobrih prijatelja koji imaju decu i koji se bave tenisom, poput Ivana Ljubičića. On je hteo da odustane od tenisa u jednom trenutku, ali kada je dobio dete pronašao je neiscrpnu motivaciju i sada igra bolje nego ikada. Nadam se da će se to desiti i meni - rekao je drugi reket sveta.

Pročitajte i: Sreća: Pogledajte kako je porodica Đoković reagovala na vest da je Jelena trudna

Novak je priznao da će mu se nakon rođenja deteta promeniti prioriteti.

Fan Milana

Đoković je iskoristio priliku da pohvali italijanski klub Milano, a za Balotelija je rekao da je odličan igrač.

- Probaću da se vratim na prvo mesto ATP liste, jer je tenis svakako moja ljubav, posao i strast. Zato ću pokušati da skupim snage da osvojim sva takmičenja. Međutim, sa dolaskom bebe tenis mi sigurno više neće biti glavni prioritet - kazao je Đoković.

Na pitanje italijanske štampe kako će da vaspitava dete, Novak je odgovorio:

- Imam sreću da radim ono što volim, ali ništa mi u životu nije došlo lako, za sve sam morao dobro da se pomučim. Tako da će svakako jedan od principa tokom njegovog odrastanja biti: „Ne uzimaj ništa zdravo za gotovo, za sve je potreban rad“.

Teniser je dodao da ni on ni Jelena nisu još u potpunosti svesni šta ih očekuje kao roditelje.

- Jelena je najbolje opisala osećanja koja nas očekuju: „Dobijamo izvor neiscrpne radosti, bolje od ovoga ne može, kreće novo poglavlje u našim životima“. I zaista je tako. Veoma sam srećan, mada mi svi govore da ću još veću radost doživeti kada beba počne da se mrda u stomaku. Ko zna, možda uradi i bekhend - zaključio je Đoković.

Podsetimo, Novak i Jelena su 24. aprila preko društvene mreže Tviter, sa odmora u Atini, obavestili javnost da očekuju prinovu. Majka našeg najboljeg tenisera Dijana za „Blic“ je rekla da će na svet doći „još jedan mali genijalac“, dok je Novakov najmlađi brat Đorđe otkrio da cela familija očekuje da Jelena rodi devojčicu. Kako smo saznali, Jelena planira da snimi DVD sa vežbama joge za trudnice, budući da joj ova veština pomaže u prvim mesecima trudnoće.

blic

Pogledajte još