Krvnički izbo nastavnicu jer mu je uzela mobilni telefon

Magvajarovu svi u školi opisuju kao izuzetno dobru, omiljenu i požrtvovanu nastavnicu španskog jezika, a porodica i prijatelji kao “pravog anđela”, jer je pored svoje dve ćerke kao sopstvenu decu odgajila i dvojicu sinova pokojne sestre, koji su sa šest i osam godina ostali bez majke, prerano preminule od raka.

Požrtvovanost na poslu joj je možda i došla glave, jer je na dan kada se tragedija dogodila, mada je trebalo da bude slobodna i mada je u pitanju bilo poslednje polugodište nakon koga ju je čekala zaslužena penzija, ipak došla u školu, kako bi đacima pomogla da se pripreme za ispite.

Učenik ubica, koga drugovi opisuju kao “usamljenika i čudaka”, jer je slabo komunicirao sa drugovima i na časovima je po sopstvenom izboru sedeo sam, o nastavnici je, međutim, imao drugačije mišljenje.

Deca kažu da se nastavnica dečaku u skorije vreme zamerila, jer mu je uzela mobilni telefon i odredila da za kaznu ostane posle časova, a on to očigledno nije mogao da joj oprosti. Dok je njegovoj drugarici ispravljala zadatak, prišao joj je s leđa i više puta je udario nožem u vrat i grudi. Krv je poprskala svesku i devojčicu, čija majka tvrdi da je još u šoku.

U pokušaju da zaštiti decu, nastavnica ih je isterala iz učionice, da bi zatim i sama pokušala da se skloni. Ubica je, međutim, išao za njom i nastavio da je ubada, sve dok nije izgubila svest i klonula u naručje drugoj nastavnici, koja je iz susedne učionice došla da vidi šta se događa.

Policija i hitna pomoć su stigle u roku od nekoliko minuta, ali mogli su samo da konstatuju da je Magvajarova preminula od višestrukih povreda.
Ubistvo je privuklo veliku pažnju javnosti

Ovo je prvo ubistvo nastavnika od strane učenika u jednoj britanskoj školi, i zbog toga je privuklo veliku pažnju tamošnje javnosti. O uzrocima i pratećim okolnostima se mnogo nagađa, ali policija za sad ne želi da saopšti detalje istrage.

Poznato je samo da je ubica bio odličan učenik iz imućne porodice, da mu se majka u vreme zločina nalazila na odmoru na Kanarskih ostrvima, i da među školskim drugovima gotovo uopšte nije imao prijatelja, a mnogi tvrde i da je bio depresivan.

Izvor: Blic

Pogledajte još