Tajna ženskog mozga: Zašto vas privlače dominantni muškarci bez mnogo novca?

0

Ponekad žene prosto odlepe za nekim ko je pravi mačo, ali koji nema ni dinara u džepu, bez obzira na to što znaju da im takav muškarac možda nikako neće odgovarati…

Istraživanje Univerziteta “Kalifornija” iz Los Anđelesa otkrilo je kako žene za vreme ovulacije, kada su najplodnije, više privlače dominantni muškarci. Naučnici smatraju kako za vreme tog kratkog perioda, kada su najplodnije, žene podsvesno takve mačo muškarce doživljavaju kao muškarce sa izrazito zdravom i otpornom spermom! Zato, ukoliko se za vreme tog perioda uhvatite kako sanjarite o nekom mišićavom i snažnom muškarcu, imajte na umu da se to majka priroda poigrava sa vama.

A sa druge strane, muškarci sa podebljim računom i novčanikom, nisu uvek u prednosti. Istraživanje psihologa sa Univerziteta “Berkelej” u Kaliforniji, pokazalo je kako su muškarci sa nižim i srednjim primanjima više privlačni od bogatijih muškarca! Za vreme trajanja istraživanja bogati i manje bogati muškarci su bili posmatrani za vreme interakcije sa ženama. Rezultati su pokazali kako su muškarci sa manjim prihodima bili više prijateljski nastrojeni – klimali su glavom, uspostavljali kontakt očima i u većoj meri učestvovali u razgovoru, za razliku od bogatih muškaraca.

Izvor: .tportal

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.