Gedžet koji svi žele: 3D olovka za crtanje u vazduhu!

0

Sigurno vam se dopada ideja da samo izvadite olovku iz džepa i počnete da iscrtavate svoju ideju u vazduhu? Nažalost, prve 3D olovke su bile previše glomazne da bi bile praktične, ali, nova, najmanja i najpreciznija 3D olovka uskoro će biti na tržištu!

Generalno govoreći, kad želite da uradite skicu, ili dizajn, crtež samo „sedi“ na papiru. LIX 3D olovka je tu da oživi vaše radove. U toku je Kicstarter kampanja koja ima za cilj da se ovaj proizvod nađe u prodaju ove jeseni.

3D olovka nije nova ideja, ali 3D štampač olovke su relativno nove. U suštini one rade kao mali pištolji za lepak, koji greju obojene plastične štapiće i onda ih u vidu linijica izbacuju napolje. Dok plastika izlazi, korisnik samo treba da pomera olovku da napravi svoj dizajn. Jednom kad je na mestu, plastika se vrlo brzo hladi, što čini da predmeti ovako napravljeni budu stabilni i izdržljivi.

Prva 3D olovka je stigla na tržište prošle godine, ima oko 200 grama, dugačka je 18cm i široka 2.5cm. Poređenja radi, LIX je teška 40 grama, dugačka 16cm i široka 1cm, što daje utisak obične olovke jednom kad se nađe u ruci. Još jedna sjajna stvar je što radi preko USB kabla.

Ovaj proizvod je namenjen profesionalcima, dizajnerima i arhitektama, no, nama ne bi smetalo da nabavimo jedan.

Šta vi mislite, kakve sve primene 3D olovka može da nađe?

T.D.

Foto: LIX

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.