Povlačenje u poslednji čas: Novak Đoković odustao!

Povlačenje u poslednji čas.

Dan pre početka Mastersa u Madridu, koji je osvojio 2011. godine, naš najbolji teniser i trenutno drugi reket sveta, Novak Đoković, doneo je odluku da odustane.

Razlog - nedovoljno zalečena povreda desne podlaktice, koju je "zaradio" na prethodnom turniru u Monte Karlu i s kojom je odlučio da odigra polufinale protiv Rodžera Federera. Taj turnir, na kom je Srbin branio titulu, igrao se između 14. i 20. aprila, što znači da od 19. prošlog meseca, Novak nije imao teniskih aktivnosti - samo oporavak i medicinski tretman.

To vreme provodio je sa verenicom Jelenom Ristić u Atini, odakle su i stigle vesti da će par uskoro dobiti bebu.

"Uprkos svim preduzetim merama, terapijama i mirovanju, ruka drugog reketa sveta još nije dovoljno oporavljena. To su pokazali današnji kontrolni pregledi kod lekara, gde je procenjeno da bi nastupi u prestonici Španije nosili priličak rizik da se pogorša zdravstvena situacija", saopštio je PR tim Novaka Đokovića.

"Samim tim, kako bi izbegao ozbiljnije posledice, odnosno da ne bi ugrozio sezonu na šljaci, pre svega gren slem u Parizu, Đoković je odlučio da propusti Madrid, i pokuša da se spremi za Rim koji se igra od 10. do 18. maja".

"Izvinjavam se svima na turniru i svim španskim navijačima što sam morao da se povučem sa mastersa u Madridu", preneta je Novakova izjava".

"Činio sam sve što je bilo u mojoj moći da budem spreman za ovo takmičenje, jedno od najvećih u sezoni, ali problemi sa povredom desne ruke ponovo su se pojavili. Sada mi je preostalo da nastavim sa oporavkom. Nadam se da ću izlečiti ruku i da ću biti fit za turnir u Rimu. Jedva čekam da sledeće godine ponovo zaigram u Madridu".

Đoković je imao priliku u Madridu da titulom, a uz poraz Rafaela Nadala pre četvrtfinala, preuzme prvo mesto na ATP listi i pre Mastersa u Rimu. Pročitajte koje su sve opcije u igri do Vimbldona.

Mondo

Pogledajte još