ZELENAŠKI DUG: Mladić iz Ćuprije stradao braneći oca

Zelenaš koji je još u bekstvu prvo je pesnicama tukao Sašu, a zatim je, kada je mladić skočio da odbrani oca, izvadio pištolj i pucao u Kristijana

„Ćale, nemoj da ideš, ubiće te!“, nagovarao je oca Sašu Kristijan Jovanović.

Otac je bio neumoljiv. Hteo je za svagda da se razračuna sa zelenašima. Ali je u tuči u subotu oko 22 sata na benzinskoj stanici na trgu Slavija u Ćupriji, izgubio sina koga nije poslušao. Kristijan je stao u odbranu oca i dobio je hitac u glavu.

On je prebačen u ćuprijsku bolnicu gde je posle nekoliko sati preminuo. Policija traga za muškarcem za kog se sumnja da ispalio hitac u Kristijana.

Napadač je i pre nekoliko dana došao u kuću Jovanovića i tukao Sašu i Kristijanovog brata Srđana

"Jedan muškarac je pozvao telefonom Sašu Kadrića, Kristijanovog oca, da se vide na Slaviji i razgovaraju o dugu. On je otišao, ali nije bilo razgovora, već ga je zelenaš tukao pesnicama sve dok ovaj nije pao na zemlju. Zelenaš je izvadio pištolj i pucao u glavu Kristijanu. Kada je video šta je uradio, napadač je bacio pištolj i pobegao"
, kažu rođaci i dodaju da je napadač sa prijateljima nedavno tukao i Kristijanovog oca i brata Srđana.

"Posle toga su sve morali da prodaju da vrate dugove s kamatom"
, napominju rođaci.

Prijatelji Kristijana kažu da je bio dobar mladić, nije se svađao niti se zamerao drugima, pohađao je školu, bio je miran i sa svima je bio dobar. Voleo je sport i igrao je fudbal. Stalo mu je bilo da završi saobraćajnu školu i dobije saobraćajnu dozvolu, za 20 dana trebalo je da maturira.

Poznavaoci prilika u Ćupriji ističu da je taj grad utonuo u zelenaške dugove i podsećaju da je zbog toga u proteklih nekoliko godina izvršeno više ubistava i samoubistava.

Izvor: Blic

Pogledajte još