PREKINITE „ZAČARANI KRUG“: Sedam razloga zbog kojih birate pogrešnog muškarca

1.Niste razmišljali šta zaista želite od muškarca
Želite da budete u vezi, ali niste baš sigurni kakvog muškarca želite. Razmislite o tome. Ako ne znate kakvog muškarca hoćete, izbor najčešće pada na pogrešnog.

2.“Hemija“ vam je najvažnija
Privlačnost je važna da biste sa nekim započeli vezu, ali ne sme da bude presudna. Dobra vest je da kada vam se neko dopadne, „hemija“ počinje da prati vaše emocije.

3. Kako se ponaša prema drugima?
Posmatrajte kako se vaš parner ponaša prema majci, sestri, prijateljima, kolegama, konobaru u kafiću. Na osnovu toga ćete utvrditi kakav je on zapravo. Ako su svi njegovi odnosi sa drugim ljudima loši, ako je bahat i drzak prema drugima, takav će u jednom trenutku biti i prema vama.

4. Mislite da možete da ga promenite
Ovo je zabluda u koju veruje većina žena. Ukoliko je muškarac koji vam se dopada pustolov i avanturista, a vi ste ubeđeni da će pored vas postati „maca koja prede“, grešite! Jedino što može da vam se dogodi jeste da iz takve veze izađete slomljenog srca.

5. Imate niske kriterijume
Možda birate loše muškarce jer nemate visoke kriterijume? Važno je da znate da ste vredni i da zaslužujete najbolje. Kad to shvatite, nećete dopustiti da uđete u vezu sa nekim ko vas ne tretira na pravi način.

6. Previše ste tolerantni
Zarad ljubavi ste spremni da pogazite samopoštovanje, da prećutite mnogo toga što vam se ne dopada... Možda ste takav model ponašanja videli u sopstvenoj porodici? Sistem „ćutim i trpim“ nije dobar, jer vas drži zarobljenom u vezi sa pogrešnim muškarcem koji ne ceni vaše prave vrednosti.

7. Previše slušate druge
U svakoj vezi ima uspona i padova. Nekad ste za njih zaslužni vi, nekada vaš partner. Ako vas prijatelji ubeđuju da „pregrmite zemljotres“ i prevaziđete lošu situaciju, valjalo bi da ih saslušate, ali ne uvek i da ih poslušate. Vi najbolje znate šta je dobro za vas.

Pogledajte još