9 iznenađujućih činjenica o orgazmima!

Nemojte se stideti, orgazam je bitan za ženino zdravlje koliko i pravilna ishrana ili četkica i pasta za zube. Zato proširite svoje znanje o velikom "O" ovim činjenicama.

1. Orgazam može da smanji bol

Postoje istraživanja koja pokazuju da orgazam može da umanji ili u potpunosti ukloni bol koji izaziva glavobolja, artritis, post operativni bol, čak i bol nakon i tokom porođaja. Čak iako ovo olakšanje od bola traje samo 8 do 10 minuta nakon orgazma, ponekad je i samo razmišljanje o seksu dovoljno da umanjite bol.

2. Upotreba kondoma ne utiče na kvalitet orgazma
Makar ženama. Dakle, sve one priče da do orgazma nećete doći sa kondomom, su lažne. Muškarcima je doduše osećaj slabiji, pa biste mogli pre stavljanja kondoma malo da ga stimulišete kako bi zadovoljstvo bilo obostrano.

3. 30 odsto žena ima problem da dođe do orgazma
Jedna od tri žene ima problem sa orgazmom u toku seksa. Moguće je da je u pitanju zdravstveni problem, pa nije na odmet da posetite ginekologa.

4. Ako pronađete svoju G tačku, veće su šanse za orgazam
Jel možete da je pronađete? U njoj se nalaze brojni nervni završeci, i ako je otkrijete, to je kao da imate ključ do boljih, jačih i dužih orgazama.

5. Orgazam postaje bolji sa godinama
Što ste stariji, orgazam biva sve češći i kvalitetniji, jer sa godinama postajete seksualno iskusniji i samouvereniji. takođe, poverenje i intimnost koji dolaze sa dugom vezom mogu povećati zadovoljstvo.

6. Žene koje su avanturisti u krevetu imaju češće orgazme
Nemojte ceo život provesti u misionarskoj pozi, to vm smanjuje šanse za orgazam. Malo promenite stvari u krevetu, nađite nove poze, pitajte partnera za ideje...

7. Ženino seksualno samopouzdanje može da utiče na kvalitet njenih orgazama
Mnoge žene misle da "nemaju lepu vaginu" iako ginekolozi tvrde da je svaka različita, kao i da ne postoji "savršeni oblik". Osim toga, veliki broj žena je nesiguran u svoje seksualne sposobnosti, pa su u toku seksa pod stresom i strahom da li će njihovo "izvođenje" biti dovoljno dobro.

8. Većini žena treba vremena...
Ženama često treba više vremena nego njihovim partnerima, zato je dobro da otkrijete načine da mu pomognete da uspori.

9. Retko ali se događa: Do orgazma može doći i bez genitalne stimulacije
Svi smo čuli za žene koje dožive orgazam dok voze bicikl, ili ih neko masira, ali to nije urbana legenda. Stručnjaci kažu da je u pitanju pravi fenomen, i da nemaju nikakvo objašnjenje zašto do njega dolazi.

T.D.

Pogledajte još