Veče stand up komedije na engleskom jeziku: "Laugh out proud"

U show-u simboličnog naziva nastupiti će LGBT komičari i komičarke iz UK, Scott Capurro i Lara King, a show će voditi Marina Orsag iz Hrvatske.

Cilj projekta “Laugh out proud” je da se utiče na svest ljudi u vezi LGBT prava kroz humor i stand up komediju i to u periodu kada je i svetski dan borbe protiv homofobije. Projekat je pokrenula LGBT grupa “LEZERO” iz Zagreba, pod vođstvom Marine Orsag.

Skot Kapuro (UK)

Komičar. Glumac. Pisac. Scenarista.

Skot Kapuro je odgajan u Dali Sitiju u Kaliforniji; kada je imao 3. godine preplivao je Engleski kanal. Od 1993. godine, izbegavao je AIDS pričajući neukusne viceve u svakoj zemlji engleskog govornog područja. Skot je čovek od poverenja iako je okružen dvoličnošću, ipak i dalje uspeva da smisli novi izazov za sebe.
Opisan od strane San Francisco Weekly-ja (slobodne štampe, uređene od strane lezbejke i dizajnirao od strane tranvestita sa velikim rukama i skrivenim namerama) kao ˝stand - up u najboljem mogućem smislu - ubistven, uvek na oprezu i smešan".

"Ako ste mislili da je komičar poput Riki Džervejsa gurnuo granice onda vas ništa neće pripremiti za Skot Kapura. Pošto je osvojio prestižnu nagradu Perrier 1994. godine , komičar iz San Franciska je otišao iz granice u granicu, dok je odbio da se proda, čineći svaki nastup više beskompromisni nego poslednji. On je, po mom mišljenju, najhrabriji i najsmešniji komičar na sceni. "
GQ Magazine Avgust 2009

Lara King (UK)

Lara King je pisala pesme. Ona ih je pevala prelepo. Između pesama pričala je smešne priče. I nekoliko viceva. Onda je napisala neke smešne pesme.
Sada ona kombinuje oštar humor, uzdizanje melodija, lirsku simetriju reči i vrlo pametan šaljiv način da urnebesno opiše zbunjujuće apsurdnosti života. Ona peva kao anđeo i nasmejaće vas dok se ne upiškite.
Larina debitanska komedija dobila je odlične kritike, prošlogodišnjim festivalima u Brajtonu i Edinburgu. U septembru 2011. godine je osvojila nagradu Funny Women Awards i stigla je u finale The Loaded LAFTAs, The Amused Moose LaughOff i ‘L Talent’.
Pošto je obišla Britaniju sa Ronom Kameron, Su Perkins i top kabare divama Fascinantna Aida (proverite bodhran igrača, senzaciju na YouTube-u, ‘Cheap Flights’); Lara sada uživa u svom zasluženom trenutku slave.
To je kao da su Elen Deženeris i Kej Di Lang nekako napravile dete sa Džonom Heglijem. Iako su lezbejke. Naravno ne Džon Hegli. On je muškarac.
Potpuno briljantano. I jako jako smešno.

" Ambiciozan... uveren performans... jak impresivan glas i prirodno optimističan stil izvedbe... iskusan profesionalac... " – CHORTLE

http://www.laraking.co.uk/

Marina Orsag (HR)
Prva žena koja je u Hrvatskoj počela da se bavi stand up komedijom, i to pre devet godina. Iza sebe ima više od hiljadu nastupa a ovom prilikom će nastupiti na engleskom jeziku.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=mLT0OwxCjjk

Promoter programa za Srbiju: Standup.rs

Cena ulaznice: 200 dinara

Pogledajte još