Street art vikend na Dorćolu

Izuzetno bogati program, koji podrazumeva oslikavanje murala, radionice crtanja grafita, DJ battle, izložbe fotografija street kulture, skate session, očekuje nas tokom ova dva dana. Osim toga, bićemo u prilici da prisustvujemo Beatbox battle-u koji će okupiti desetak najboljih domaćih beatboxera, kao što je SickPrime. Jednako zanimljiva biće i radionica muzičke produkcije, koju će voditi uveliko afirmisana imena poput producentskog tima CODEX i Rebel B-a. Pored navedenih aktivnosti, jedna od zanimljivijih je svakako iscrtavanje kendama, koju će raditi domaći street art umetnik Goran Kovačić aka Lock, a kome će se pridružiti Kendama NPS ekipa i demonstrirati umetnost kendama.

Očekuju nas i dve izložbe u okviru galerije koja će biti organizovana na ovom zanimljivom prostoru. Prvog dana će to biti izložba fotografija posvećenih skejtbordingu i BMX-u, autora Milana Babića – Majlana - ‘’Neki drugi ugao’’, a drugog dana izložba Marka Todorovića – Tode, ‘’Lepa muka’’ (fotografije najlepših skejt momenata).

Prvog dana CONS Projecta u Beogradu, sve prisutne očekuje premijera filma ‘’Beo 24’’ - kratkometražnog filma, po ideji Slaviše Živkovića, koji je snimljen za 24 sata u Beogradu, prateći deo ekipe koja je iskoristila 26.04.2014. za bavljenje onim što voli: Street art, beatbox, DJ-ing, breaking, clubbing, skejtbording, BMX, produkcija zvuka.
Biće prikazan i kratki film ‘’Kolos – borba se isplati’’ - film sa desetogodišnjom rekapitulacijom Borske skejt ekipe KOLOS i njihove borbe da dobiju skejt park kroz razne akcije, spotove i filmove (Tilva Roš, Korak po korak...)

PROGRAM:

Petak, 9. Maj:
16:00 – Street art
17:00 – Izložba fotografija Milana Babića ‘’Neki drugi ugao’’
18:00 – Crtanje po kendamama
19:00 – Break Beatbox
20:00 – Premijera filma ‘’Beo 24’’
20:20 – projekcija filma ‘’Kolos – borba se isplati’’
21:00 – Beatbox Battle
23:00 – After party (Bege Fank žurka: DJ BKO, Bege Fank (ex Lou Benny) i DJ Mrki

Subota, 10. Maj

16:00 - Street art – oslikavanje murala: Junk i Soter
17:00 – Izložba skate fotografija na platnu, Marka Todorovića – Tode – ‘’Lepa muka’’
18:00 – Radionica skate photo
19:00 – Skate takmičenje
21:00 – DJ Battle
23:00 – REMIX pobednički mix
00:00 – After party : Back To Bassic (Dubstep // Drum’n’Bass)
- Rebel B (Balkan Dubstep Unit)

- Codex (Metnem)

Ovaj autentični deo Luke Beograd sledećeg vikenda pretvoriće se u svojevrsnu street art oazu, koja će se završavati žurkama.

CONS Project je izuzetna prilika da se upoznaju neki od najzanimljivijih andergraund umetnika, koji predstavljaju razIičite grane street art supkulture, kao što su ambasadori ovog projekta: Janko Počuča (street artist), Čedomir Miljković – BKO (DJ), Milan Babić – Majlan (fotograf), Marko Veljić – Soter (slobodni umetnik), Nemanja Mihajlović – Padre (brejker)

Pre Beograda CONS Project je obišao mnoge svetske metropole poput: Los Anđelesa, Barselone, Praga, Berlina, Amsterdama i Njujorka.

Pogledajte još