SINIŠA MALI: Parada ponosa zakazana za 31. maj!

Mali je novinarima rekao da Parada ponosa jeste zakazana, a to da li će biti održana zavisi prevashondo od stava nadležnih službi.

"Tada ću rešiti da li ću biti prisutan ili ne", zaključio je gradonačelnik.

Mali je najavio da će od ponedeljka i u gradskim službama biti promenjeno radno vreme pošto je danas potpisao odluku da rad počinje u 7.30.

Gradonačelnik Beograda je naveo i da će ugovor sa Etihadom o kupovini JAT-a biti objavljen nakon objavljivanja ugovora sa Fijatom, kako je ranije najavio i premijer Aleksandar Vučić.

Devenport: Podržaću Nedelju ponosa ličnim učešćem

Šef delegacije Evropske Unije Majkl Devenport uputio je danas podršku LGBT zajednici u Srbiji u njenim naporima da se izbori za svoja prava, i poručio joj da će lično učestvovati u ovogodišnjoj Nedelji ponosa, saopštio je tim za odnose Beograd Prajda.

U pismu koje je uputio organizatorima ovogodišnjeg Prajda, Devenport je naveo da u potpunosti razume važnost svih događaja koje oni organizuju, a koji podižu vidljivost LGBT zajednice u Srbiji.

Devenport je naveo da su ljudska prava pripadaju svima i da uključuju i građane Srbije koji pripadaju LGBT zajednici, i takođe je izrazio nadu da će se ovogodišnja Nedelja ponosa realizovati "u potpunosti onako kako je planirano".

Nedelja ponosa 2014. godine biće organizovana od 19. maja do 1. juna i obuhvatiće niz edukativnih i kulturnih sadržaja kojim se će ukazati na položaj LGBT osoba u Srbiji.

Kurir

Pogledajte još