ARM najavljuje smartfon od 20 dolara!

0

Android uređaji se već godinama uz ugovornu obavezu, kupuju za 1 dinar, ili dolar, ili evro. Tako su ZTE i Xiaomi pronašli svoje mesto na tržištu za one koji ne žele da se vezuju za operatera. Kompanija ARM planira da unese pometnju na tržištu svojim modelima od samo 20 dolara.

Britanski proizvođač čipova je na svojoj prezentaciji u okviru „Tech Day 2014“ naveo da se jeftini uređaji neće takmičiti sa najnovijim modelima LG-a, Samsunga ili HTC-a, ali da će moći sasvim zadovoljavajuće da obavljaju neke od naprednijih funkcija.

Ovi uređaji su namenjeni tržištima u razvoju i mestima gde su u većini i dalje „glupi telefoni“, a korisnicima će omogućiti da osim poziva i razmene poruka lako i brzo koriste društvene mreže, imejl i mape.

Još se ne zna ko će proizvoditi telefone čije će srce činiti ARM-ova arhitektura, ali Britanci poručuju da planiraju ove modele da puste u prodaju u narednih nekoliko meseci.

Procesor koji će pokretati telefon od 20 dolara biće mnogo jači od ARM11 čipa, koji je 2007. pokretao originalni iPhone, koji je tada koštao 599 dolara, tako da ovi telefoni, iako neverovatno povoljni, neće biti uopšte loši.

T.D.

Foto: yayimages.com/wavebreakmedia

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.