Požurite, leto je na pragu: 4 vežbe da zategnete “pozadinu”!

0

Nikako da vam pozadina dobro izgleda u farmerkama, miniću… Vreme je da je “uposlite” i da za samo par nedelja imate zadnjicu za kojom će se svi okretati…

Marširanje sa podignutim kukovima

Lezite na pod na leđa i savijte kolena. Podignite kukove tako da vam telo formira pravu liniju od ramena do kolena. (A) Podignite jedno koleno do grudi (B), Spustite je na pod i podignite drugo koleno ka grudima. Nastavite da menjate nogu i marširajte sa podignutim kukovima. Ponovite 15 puta.

Podignite kukove i jednu nogu

Lezite na leđa sa levim kolenom savijenim, a neka vam desna noga bude prava i ispružena. Podižite desnu nogu dok vam ne bude u liniji sa butinom leve noge. (A) Podignite kukove, držeći podignutu desnu nogu. (B) Zastanite u tom položaju, a onda se lagano vratite u startnu poziciju. Uradite 10 puta vežbu jednom nogom, a onda isto toliko sa drugom nogom.

Lopta i savijene noge

lezite na leđa i stavite pete na loptu. (A) Podignite kukove tako da vam telo formira pravu liniju od ramena do kolena. (B) Bez stajanja, povucite petama loptu, tako da bude što bliža zadnjici. (C) Zaustavite se na 1 do 2 sekunde, zatim se lagano vratite u početni položaj

Dizanje i spuštanje na jednoj nozi

Uzmite par lakših tegova i stanite na levu nogu. Desnu nogu savijte u kolenu i podignite tako da bude paralelna sa podom. (A) Pognite se u kukovima i spuštajte se ka podu što više možete ili sve dok desnom nogom skoro ne dodirnete pod. (B) Zastanite, a onda podignite telo u početnu poziciju. Ako vam je ovo teško, možete je raditi tako da vam noga ne bude potpuno podignuta već da vrhom prstiju dodiruje pod i bez tegova. Ponovite 10 puta sa svakom nogom.

Izvor: womenshealthmag

Foto: yayimages/womenshealthmag

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.